15 tips voor muziek streamen met Apple Music

Door: richard-veenstra | 24 februari 2016 12:37

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Enige tijd geleden werd Apple Music gelanceerd. In dit artikel lees je alles over de streaming-muziekdienst van het bedrijf uit Cupertino, duiken we in de functie Connect en kijken we wat Beats Radio je te bieden heeft.

Apple opende vorig jaar de aanval op de streaming-muziekdiensten, maar in tegenstelling tot destijds bij de lancering van de iTunes Store voor muziekdownloads, heeft Apple nu te maken met een paar stevige concurrenten. Marktleider Spotify heeft meer dan 75 miljoen actieve gebruikers, die haal je niet zomaar over om te switchen naar Apple Music! De ingrediënten zijn bijna hetzelfde: een abonnement op Apple Music kost 9,99 euro per maand en de bibliotheek beslaat miljoenen muziektracks. Lees ook: 10 tips om alles uit Spotify te halen.

Apple heeft natuurlijk zijn naam mee en kan de nieuwe dienst pushen op de eigen hardware. En dit is ook precies wat het bedrijf doet, op je iPhone hoef je geen aparte app te installeren, je vindt Apple Music gewoon op je toestel. Apple Music heeft wel een andere insteek dan Spotify en focust enorm op het ontdekken van nieuwe muziek.

Na de overname van Beats Music zijn veel medewerkers overgeplaatst naar het hoofdkantoor van Apple en deze werken eraan om jou zo goed mogelijk te voorzien van suggesties. Een handig gereedschap voor artiesten is Connect, een soort sociale media waar artiesten fans snel van nieuwe updates kunnen voorzien. In deze workshop lees je alles over Apple Music. We gebruiken de iPhone als uitgangspunt, inmiddels kun je Apple Music ook op Android gebruiken.

De iPhone is geüpdatet naar iOS 8.4 en gereed voor Apple Music.

1 iOS updaten

Om Apple Music op je iPhone te krijgen, hoef je alleen maar iOS naar de laatste versie te updaten. Dit doe je door naar Instellingen / Algemeen / Software-update te gaan en minimaal iOS 8.4 te downloaden en te installeren. Zorg er wel voor dat je iPhone op het stopcontact is aangesloten tijden het updaten. Als je nu je iPhone opnieuw start, zie je dat de Muziek-app is geüpdatet. Tik erop en je hebt toegang tot Apple Music. Op je computer is Apple Music overigens onderdeel van het programma iTunes. Zorg er hier ook voor dat je de laatste versie van iTunes hebt geïnstalleerd.

2 Aanmelden

Apple Music is de eerste drie maanden gratis, daarna kost het 9,99 euro per maand voor de individuele versie. Je kunt ook voor de familie-versie kiezen, dit betekent dat maar liefst zes personen van hetzelfde account gebruik kunnen maken. Deze versie kost 14,99 euro per maand. Als je de Muziek-app opstart, tik je op Probeer 3 maanden gratis en klik je op Individueel. Je hebt nu de keuze om een bestaand Apple ID te gebruiken of een nieuw Apple ID aan te maken.

3 Betaalinformatie

Als je voorheen een Apple ID had waarmee je alleen gratis apps kon downloaden, dan krijg je de vraag of je betaalinformatie wilt invoeren. Ondanks dat de eerste drie maanden gratis zijn, moet je wel je creditcardgegevens opgeven of je voor Click&Buy aanmelden. Je krijgt een melding of je Apple Music wilt aanschaffen. Tik op OK, je betaalt echter nog niks totdat je drie gratis maanden om zijn. Hoe je je weer afmeldt, lees je bij stap 15.

4 Muzieksmaak aangeven

Wanneer je de app voor de eerste keer start, vraagt Apple je om je muzieksmaak te definiëren. Dit werkt door de aangeboden roze bolletjes te accepteren of te weigeren. Tik je op een bolletje, dan wordt dit groter en betekent het dat je de muziekstijl of artiest goed vindt. Als je je vinger twee seconden op een bolletje houdt, dan zal het verdwijnen. Je kunt je smaak later nog bijstellen door linksboven op je profiel te tikken en voor Kies je artiesten te kiezen.

1 Reactie(s) op: 15 tips voor muziek streamen met Apple Music

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 maart 2016 13:31 Anoniem
  Werkt Apple Music ook op de Apple TV? Ik kan er niks over vinden op bijvoorbeeld apple.com of http://appletvkopen.org/ ???
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.