3 essentiële tips voor Windows 10

Door: De Telegraaf | 30 december 2012 13:52

Algemeen

Als je Windows 10 gebruikt en alles goed werkt, ben je misschien minder geneigd om in de instellingen te duiken. In dit artikel lees je welke instellingen je moet controleren om straks niet in de problemen te komen en soepel verder te werken.

Stap 1: Synchroniseren

Windows 10 heeft een synchronisatiefunctie aan boord. Hiermee worden instellingen van het besturingssysteem bewaard in je Microsoft-account. Als je meerdere computers hebt, dan werk je bijvoorbeeld overal automatisch met dezelfde favorieten, wachtwoorden en bureaubladachtergrond. De onderdelen die je wilt laten synchroniseren kun je zelf instellen. Ga hiervoor via je startmenu naar Instellingen / Accounts / Uw instellingen synchroniseren. Ook als je geen tweede computers hebt, is de synchronisatie-optie handig. Als je ooit een nieuwe laptop of pc koopt, verhuizen je instellingen van je huidige computer automatisch mee naar de nieuwe.

Om gebruik te maken van synchronisatie moet je aangemeld zijn met een Microsoft-account. Bij Instellingen / Accounts / Uw account kun je een bestaand account koppelen of een nieuw account aanmaken.

Stap 2: Systeemherstel

Op het moment dat je computer niet meer goed opstart, is er een aantal herstelmogelijkheden. Als je geen back-ups maakt (en dat doen de meeste mensen niet) kan een herstelpunt terugzetten de enige redder in nood zijn. Controleer dus of deze functie correct werkt. Open de instellingen van Windows 10 via je startmenu (of Windows-toets+I). Geef de zoekopdracht een herstelpunt maken. Je ziet een overzicht van je schijfletters. Achter de schijfletter staat de status Uitgeschakeld of Ingeschakeld. In dit laatste geval is alles in orde. Als het vangnet is uitgeschakeld, klik je op Configureren / Systeembeveiliging inschakelen. Herhaal dit voor alle schijfletters.

Stap 3: Windows Updates

Als het goed is, wordt je besturingssysteem automatisch bijgewerkt via Windows Update. Mede hierdoor blijft je systeem veilig functioneren, vooral als er problemen worden gevonden in de toekomst. Het is goed om te weten hoe je handmatig controleert of je updates correct worden opgehaald en toegepast. Ga naar de Windows 10-instellingen en open Instellingen voor Windows Update via de zoekfunctie. Klik op Naar updates zoeken om te kijken of je systeem helemaal bij de tijd is. Bij Geavanceerde opties kun je aangeven hoe (en wanneer) de updates binnenkomen.

Controleer of de optie herstelpunten-beveiliging actief is, want dit is misschien wel je enige redding als je computer plotseling niet meer opstart.Dit artikel wordt u aangeboden door ComputerTotaal.nl

0 Reactie(s) op: 3 essentiële tips voor Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.