3 lekkere Sinterklaasrecepten

Door: Martin Gijzemijter | 01 december 2018 22:17

Sinterklaasrecepten
How To

Bij Sinterklaas denken we misschien tegenwoordig al snel aan de pietendiscussie, maar dat is natuurlijk helemaal niet waar het feest om draait. Gezelligheid, cadeautjes en als het even kan ook lekker eten en snoepgoed. Maar wat zijn nou de lekkerste sinterklaasrecepten?

Kijk, je kunt natuurlijk naar de supermarkt gaan en een berg chocoladeletters, marsepein en kruidnoten halen, maar niets zo lekker als een lekkernij die je zelf in de oven hebt gebakken. Daarom brengen wij je vandaag drie lekkere sinterklaasrecepten voor het heerlijk avondje.

Pepernoten

Sinterklaasrecepten

Ze kunnen natuurlijk niet ontbreken, de pepernoten. Technisch gezien moeten we kruidnoten zeggen, maar dan ga je dit artikel dus nooit vinden op Google. Het internet staat vol met de lekkerste Sinterklaasrecepten voor kruidnoten en allemaal gebruiken ze andere ingrediënten (op de vaste basis na natuurlijk). Deze pepernoten van Laura’s Bakery hebben wij echter met veel succes gebakken, zijn snel te realiseren en worden lekker krokant (als je genoeg geduld hebt om ze af te laten koelen). Leuk om in je eentje te maken of met de kinderen, al raden we je dan wel aan om het recept te verdubbelen.

Speculaasmuffins

Sinterklaasrecepten

Sorry, we blijven nog even bij Laura’s Bakery, simpelweg omdat haar recepten rechttoe rechtaan zijn en tot nu toe bij ons altijd tot het gewenste resultaat hebben geleid. Als je eens wat anders op tafel wilt zetten, probeer dan eens deze goddelijke speculaasmuffins. Lekker omdat het niet zomaar een hap gerezen speculaasdeeg is, maar ze daadwerkelijk een bite hebben, en ook nog eens versierd zijn met amandelsnippers. Daar moet je dan natuurlijk wel van houden.

Chocoladetaart met pepernoten

Sinterklaasrecepten

Oké, eigenlijk is dit dus totaal geen Sinterklaasrecept, maar elk excuus om een chocoladetaart op tafel te zetten is voor ons goed genoeg. Want stiekem is dit natuurlijk gewoon een chocoladetaart met een paar pepernoten erop gestrooid (wel heel erg in de stijl van Sint natuurlijk), maar wie hem proeft zal daar geen onvertogen woord over durven zeggen.

0 Reactie(s) op: 3 lekkere Sinterklaasrecepten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.