3 tips om al je social media te beheren

© PXimport

3 tips om al je social media te beheren

Geplaatst: 28 april 2016 - 06:36

Aangepast: 14 december 2022 - 12:03

Redactie ID.nl

Facebook of Twitter zijn natuurlijk prima te beheren via de browser op je pc, of via de apps op je smartphone. Als je een echte poweruser bent op social media en dus erg veel plaatst, berichten krijgt/stuurt enzovoort, kun je behoefte hebben aan apps die nét even ietsje meer bieden.

Hootsuite

Hootsuite (voor iOS en Android en beschikbaar als in-browser-app) bestaat al heel wat jaren en is een absolute aanrader als je één app zoekt om je Twitter, Facebook, LinkedIn én Google-pagina in de gaten te houden. Daarnaast kun je berichten eenvoudig op alle gekoppelde sociale netwerken tegelijk plaatsen, wat je enorm veel tijd kan schelen. Leuk aan Hootsuite is ook dat het op basis van je acties aangeeft hoeveel tijd je uitgespaard hebt door de app te gebruiken. Op www.hootsuite.com kun je eenvoudig een gratis account aanmaken door in te loggen met Twitter, Facebook of Google en vervolgens je andere sociale netwerken te koppelen. Lees ook: 10 tips voor een veilig gebruik van social media.

 

© PXimport

Met Hootsuite plaats je in één klap je content op verschillende sociale netwerken.

TweetDeck

Ooit was TweetDeck net als HootSuite een tool voor het beheren van verschillende sociale netwerken (én een app die je moest downloaden voor Windows en OS X), maar sinds Twitter de software heeft gekocht, kun je er alleen nog maar Twitter mee beheren. Dit kan in je browser of op je iPhone. Dat maakt deze app niet minder waardevol, want er is geen betere manier om al je activiteit op Twitter in de gaten te houden. Je maakt kolommen aan voor bijvoorbeeld je berichten, Tweets waarin je genoemd wordt of feeds van andere gebruikers, waardoor je met één blik op je scherm een fantastisch overzicht hebt. Meerdere Twitter-accounts beheren kan natuurlijk ook.

 

© PXimport

In één keer al je Twitter-activiteit in beeld, dat doet TweetDeck.

SproutSocial

Deze dienst, beschikbaar via je browser en voor iOS of Android, is vooral interessant wanneer je sociale netwerken gebruikt voor bijvoorbeeld je voetbalvereniging. Het mooie van SproutSocial is dat het je fantastische informatie geeft over hoe je het meeste haalt uit je sociale netwerken. Bijvoorbeeld wat de beste tijd is om te posten, hoe laat welke doelgroep online is, op welke posts vaak geklikt wordt en op welke niet. Zo kun je wat je plaatst perfect afstemmen op je publiek. Het nadeel is dat deze dienst 52 euro per maand kost, dus voor puur privégebruik is het minder geschikt, maar voor grotere verenigingen enzovoort heel waardevol.

 

© PXimport

SproutSocial geeft je waardevolle inzichten in je sociale netwerken, maar is niet gratis.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000