3 YouTube-functies die je nog niet kent

Door: Martin Gijzemijter | 11 december 2015 07:45

How To

Sites als YouTube breiden hun functionaliteiten voortdurend uit. Dat betekent dat er soms stiekem functies bij komen. We lichten drie redelijk recente functies uit.

Verschillende kijkhoeken

Het werd ooit groot aangekondigd als briljante functie op het nieuwe medium DVD, maar het is eigenlijk nooit van de grond gekomen: meerdere camerastandpunten. Dat heeft YouTube er niet van weerhouden om hetzelfde trucje toe te passen. Op bepaalde kanalen kun je hetzelfde filmpje uit verschillende camerastandpunten bekijken. Niet wereldschokkend, maar wel hartstikke leuk.

Op YouTube kun je verschillende camerastandpunten bekijken

Gif maken van een filmpje

Goed, technisch gezien is dit geen functie van YouTube, maar wel iets dat je mét YouTube kunt doen. Je ziet waarschijnlijk regelmatig geanimeerde gifjes voorbij komen op internet en wellicht heb je je afgevraagd hoe mensen die maken. Heel eenvoudig. Navigeer naar het filmpje waarvan je een geanimeerd gifje wilt maken en voeg gif toe tussen www. en youtube (waardoor de url dus www.gifyoutube.com wordt met de rest van de url die naar het filmpje leidt). Geef aan op welke tijdcode de gif moet beginnen en hoe lang hij moet duren en klik op Create gif. Nu heb je zelf een animated Gif gemaakt.

Een GIF bestand van een filmpje maken is super eenvoudig!

YouTube TV

Kijk je YouTube graag op je televisie? Wij ook, maar de interface is daar niet echt voor geschikt (tenzij je de app streamt naar een Chromecast, maar dat is een ander verhaal). Surf je echter naar www.youtube.com/tv dan krijg je een volledig aangepaste interface met een on screen toetsenbord, maar vooral gericht op klikken. Ideaal voor bediening vanaf de bank.

YouTube TV heeft wellicht een prettigere interface.

0 Reactie(s) op: 3 YouTube-functies die je nog niet kent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.