4 features in Office Sway die je nog niet kent

Door: Jelle Peterse | 05 oktober 2015 14:37

Algemeen

Office Sway wil de manier waarop we omgaan met presenteren veranderen, door een simplistisch alternatief voor PowerPoint te bieden. Leer hier hoe je het meeste uit Sway haalt.

In onze review over Office Sway merkten we op dat power users wellicht mogelijkheden missen. Ook al is Sway lang niet zo geavanceerd als PowerPoint, met deze tips haal je het meeste uit de online presentatietool.

iFrames

Je kunt eenvoudig video's, foto's, audiofragmenten, kaarten, en grafieken aan je Sway toevoegen. Dit kan ook van websites die niet standaard in het Insert tabje worden ondersteund. Om dit te doen, klik je op Cards. In het menu vind je Embed, klik hierop. Nu zal er een nieuwe kaart in je Storyline verschijnen, waar je tekst in kunt plakken. Hierin plak je een zogenaamde iFrame code. De meeste websites hebben een deel-knop bij hun content, waar je een embed-knop vindt. Kopieer deze code naar de Embed kaart van Sway, en je bent klaar. De content zal in je Sway verschijnen.

Let er goed op dat het een iFrame code is, anders kan Sway de code niet lezen.

Focus Points

In Sway kun je Focus Points toevoegen aan foto's. Deze zorgen ervoor - wanneer een afbeelding voor een ander schermformaat wordt bijgesneden - dat belangrijke onderdelen van de foto altijd zichtbaar zullen blijven.

Om een Focus Point toe te voegen klik je op een kaart in je Storyline waar een foto aan is toegevoegd. Rechtsboven in de kaart zal nu een knopje Focus Points verschijnen. Klik deze aan. Je kunt nu op de foto klikken om een Focus Point toe te voegen. Klik voor een tweede keer op het Focus Point om deze weer te verwijderen. Onderaan geeft Sway nu voorbeelden weer van hoe de foto bij kan worden gesneden. Zo weet je zeker dat je lezers altijd de meest belangrijke onderdelen van een foto kunnen zien.

Kies Focus Points door op plaatsen in de foto te klikken.

Verschillende Type Slideshows

In Sway kun je foto's groeperen. Klik hiervoor in het menu van Cards op één van de opties bij Group. Wanneer je voor een slideshow kiest, kun je aan deze groep (via Insert) foto's toevoegen. Klik vervolgens op de groep, en je zult zien dat er rechtsboven een Options knop verschijnt. Klik hierop, en je kunt aan de linkerzijde verschillende type slideshows selecteren. Je kunt kiezen voor Single, Thumbnail Images, of Continuous.

Before-and-After Kaart

Als je twee foto's hebt gemaakt die je wilt vergelijken, kun je vanuit het Cards menu de kaart Comparison toevoegen. Hieraan kun je vervolgens twee foto's toevoegen, die je in je Sway kunt vergelijken.

Lezers kunnen het balkje in het midden heen- en weer slepen.

Stel je hebt een foto van een tuin tijdens de zomer en een tijdens de winter, dan is het leuk om te kijken hoe de tuin is veranderd. Mensen kunnen in je Sway nu een balkje over de ene foto heen slepen, waardoor hij verandert in de andere foto.

Heb je zelf tips die het gebruik van Sway nog productiever maken? Laat het weten in een reactie!

2 Reactie(s) op: 4 features in Office Sway die je nog niet kent

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 oktober 2015 17:15 probeertehelpen
  Sway dringt zich wel erg op met delen en kun je anoniem blijven dat is de vraag. Wie het weet mag het zeggen. Alleen als je het zeker weet.
  Ik hoef het niet het is geen fijn programma.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 oktober 2015 19:07 Anoniem
  @Probeertehelpen, is dat je vaste tekst bij een 'Sway' artikel? Je opmerking over 'anoniem blijven' ontgaan me volledig. Wat heeft dit met Sway te maken?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.