5 alternatieven voor iCloud

Door: patrick-rijnders | 12 oktober 2015 10:17

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

OneDrive

OneDrive is het iCloud-alternatief van Microsoft. Er is een app die je in de App Store kunt vinden en waar je snel mee mee aan de slag kunt met het opslaan en delen van bestanden. Het was vroeger bekend onder de namen Windows Live Folders, Windows Live SkyDrive en Microsoft SkyDrive. Het is een dienst die door de jaren heen flink is doorontwikkeld. Je krijgt 15GB aan gratis opslagruimte voor je bestanden. Als je een abonnement hebt op Microsoft's Office 365, dan krijg je hier gratis onbeperkte opslagruimte op OneDrive bij. De combinatie tussen de twee diensten werkt goed, en is te vergelijken met wat Google doet met Google Drive en Google Docs. Overigens zijn uitgeklede versies van zowel Word, PowerPoint als Excel ook direct vanuit OneDrive te gebruiken. Wil je alle opties van deze pakketten kunnen gebruiken, evenals de andere Office-toepassingen, dan moet je een betaald abonnement nemen op Office 365..

Uploaden van bestanden gaat gemakkelijk. Je kunt in je browser tot 300MB aan bestanden direct OneDrive inslepen, maar je kunt ook gebruik maken van de app en dan tot wel 2 GB aan bestanden per keer uploaden. OneDrive is een snelle, soepel werkende clouddienst. Ook vanuit OneDrive kun je je bestanden overal ter wereld bereiken en delen met anderen. De nadelen aan OneDrive zijn niet anders dan de nadelen die de andere clouddiensten ook met zich meebrengen. Heb je geen toegang tot internet, dan heb je geen toegang tot je bestanden, en de gratis opslagruimte is voor grootverbruikers zo gevuld. Alhoewel, als je er alleen af en toe wat foto's en documenten in opslaat ga je die 15 GB natuurlijk nooit vullen.

Box

Box is niet te verwarren met Dropbox. Beide diensten bieden min of meer dezelfde functionaliteiten aan, maar zijn toch echt verschillend. Je zou Box kunnen zien als een meer uitgeklede versie van de andere clouddiensten. Je krijgt gratis 10 GB aan opslagruimte, maar je kunt ook extra ruimte bijkopen. Box heeft een eigen notitie-applicatie, waarmee je simpele aantekeningen kunt opslaan, maar het is ook mogelijk om vanuit Box gebruik te maken van Google Docs.

Verder is Box redelijk kaal, maar functioneel. Het pakket is vooral gericht op de zakelijke markt, waar ook de kracht van deze dienst ligt. Bij Box wordt extra veel aandacht besteedt aan de beveiliging van opgeslagen documenten en bestanden, en er zijn in het verleden ook nog geen berichten geweest over veiligheidslekken. Dit in tegenstelling tot de meeste concurrenten van Box.

MacMate

MacMate is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een dienst die niet specifiek is bedoeld voor Apple-gebruikers, aangezien de dienst ook werkt op Windows. De naam is eigenlijk ontstaan omdat de ontwikkelaars, het Britse bedrijf MacAce, een alternatief wilde aanbieden voor MobileMe, een oude Apple-dienst.

MacMate is van de hier beschreven diensten waarschijnlijk de meest basic, maar het doet zonder problemen wat het belooft. Syncen van bestanden gaat wat minder simpel en vloeiend dan bij andere diensten, maar als je MacMate installeert op je computer en op je iDevice, dan werkt het delen van bestanden toch zoals het hoort. Je krijgt als je het programma downloadt 10 GB aan ruimte gratis. Maak je gebruik van een van de betaalde diensten van deze service, dan krijg je hier onder andere webhosting en e-mail bij.

0 Reactie(s) op: 5 alternatieven voor iCloud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.