6 bizarre gadgets van CES 2016

Door: Elmar Rekers | 05 januari 2016 10:25

Blog

Grote fabrikanten staan tijdens de CES-beurs in Las Vegas in de spotlight. Maar ook kleinere bedrijven tonen hun uitvindingen. Dit zijn de innovaties die ons opvielen tijdens de eerste dag.

Reliefband

De gepatenteerde technologie van de Reliefband stimuleert de zenuwen aan de onderzijde van de pols met "diverse golven, frequenties en intensiteiten", zo claimt de maker. Dit met het doel misselijkheid bij onder meer wagenziekte en zwangerschap tegen te gaan. Helaas is het ons op de CES nog niet gelukt er achter te komen hoe deze wazige technologie nou precies in z'n werk gaat, want meer dan termen als "zenuwbanen", "impulsen" en "buikgolvel" konden we de fabrikant niet ontlokken. Het voelt vooralsnog dan ook vooral als homeopathische tech, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het voor sommige mensen niet een (al dan niet placebo-achtige) uitkomst zal zijn.

Smartwheel

Voor iedere automobilist die niet weet dat het toch echt het veiligst is om altijd met twee handen aan het stuur te rijden, heeft het Amerikaanse Smartwheel een "slim" device ontwikkelt dat je om je autostuur kunt klikken. Dit zal de automobilist middels een lampje en een piepje laten weten wanneer hij een hand van het stuur haalt of deze niet goed gepositioneerd heeft. Prima initiatief, maar waarom dit gespje bijna 200 dollar moet kosten is ons een volstrekt raadsel...

Belty Good Vibes

"Belty Good Vibes is de eerste smart riem die kunstmatige intelligentie in een riem verwerkt". Een uitspraak die ons als de sodemieter richting de stand van Belty deed snellen Want wat kan een slimme riem ons gaan brengen?? Nou, naast het omhooghouden van je broek kan de Good Vibes-riem ook je activiteiten bijhouden en je hier feedback op geven. En dat doet de Belty door middel van vibraties(!) Inderdaad, vibraties op een lichaamsplek waar je misschien niet gedurende de hele dag gepikkeld wilt worden met trillingen. Dit met het oog op zeer ongemakkelijke sociale situaties... Wanneer je meer moet lopen of je doelstellingen hebt gehaald zal de riem dit laten weten. Waarom deze technologie in een riem verwerkt moet worden die je iedere avond mag opladen? Wij weten het ook niet.

Boud PIC

Op cameragebied heeft de CES ook dit jaar weer veel hoogstandjes gebracht. PIC Jack, PIC Bob en PIC Frank kunnen we helaas niet tot die categorie rekenen... Deze kleurrijke camera's van het Koreaanse Boud zijn verwerkt in een siliconen 'rietje' dat je kunt buigen en zodoende om je arm kunt klemmen, kunt neerzetten op tafel of om je broekspijp (ja, ze gaven het echt als voorbeeld...) kunt buigen. De camera's zijn ook nog eens als een soort veredelde trol-wezens vormgegeven, inclusief pluishaar en voelsprieten. Jammer dat Boud de camera's op deze bizarre manier in de markt zet, want de full hd video-opties, 8 megapixel-sensor en waterdichte behuizing maken het best interessant.

Digitsole Smart Shoe

Digitsole kondigde op de CES trots de allereerste slimme schoen aan: de Digisole Smart Shoe. Waarom? Tja, waarschijnlijk om simpelweg in te spelen op het breedgedragen nerd-sentiment dat we toch eindelijk eens die Back to the Future-schoenen van Marty McFly willen dragen! Dat Digisole hier de eerste stap in neemt juichen we toe, maar dan graag wel met een ietwat fatsoenlijker ontwerp, want hier gaat natuurlijk niemand mee over straat. Wat kan je met een slimme schoen? Onder meer de warmte in de schoen regelen, de lampjes aan de voorzijde instellen en het draagcomfort aanpassen.

Sensorwake

Je hebt wekkers die je met een keihard gerinkel uit bed trommelen. Je hebt wekkers die je met verlichting uit een diepe slaap trekken. En er zijn zelfs wearables die je via trillingen wakker maken. Het Franse Sensorwake claimt echter dat er nog een zintuig is dat je snel uit je slaap kan halen: geur! Ja echt, de Olfactory Alarm Clock beschikt over heuse geurmodules (je kunt oa kiezen uit koffie, oceaan, chocola en verse croissants) die een geur door je slaapkamer verspreidt waar je binnen enkele minuten van wakker wordt. Een brug te ver? Onze korte test met het apparaat maakte al wel duidelijk dat de apparaten een sterke geur (lees: stank) kan vrijgeven die ons snel uit de slaapkamer zou jagen.

2 Reactie(s) op: 6 bizarre gadgets van CES 2016

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 januari 2016 15:17 Anoniem
  Een nieuw ontwerp voor een schoen vind ik super! Waarom zou heel Nederland nog jarenlang in nette schoenen moeten lopen en waarom geen Nikes onder een pak, kan gerust, lichten erin en temperatuur regelen, super, ik ga ze kopen!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 januari 2016 19:02 Anoniem
  Als ik het goed heb werkt je neus niet als je slaapt. Daarom heb je een rookmelder nodig: je ruikt de brand niet en wordt er dus niet wakker van.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.