7 manieren om gratis grote bestanden te versturen

Door: daan-doedens | 11 augustus 2015 19:49

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

TransferXL

TransferXL is een dienst die veel lijkt op WeTransfer. Zelfs het uiterlijk van de website doet een beetje aan zijn concurrent denken, al zijn er wel kleine verschillen in de werking. Groot voordeel van TransferXL is dat je, net als bij WeTransfer, geen account nodig hebt om bestanden te versturen. En, ook niet onbelangrijk: zelfs de gratis versie van TransferXL heeft geen limiet qua bestandsgrootte.

TransferXL is een volwaardig WeTransfer-alternatief, vooral omdat er geen limiet op de bestandsgrootte zit.

Ga naar transferxl.com en klik middenin het scherm op Bestanden toevoegen. Selecteer het bestand op je computer en klik op Openen. Door de Control-toets (of Command op Macs) ingedrukt te houden tijdens het selecteren, kun je meerdere bestanden tegelijk uploaden. Je kunt hier dezelfde stappen doorlopen als bij WeTransfer (eigen e-mailadres, e-mailadres van ontvanger, eventueel een bericht), maar je kunt er ook voor kiezen om het bestand te delen via Facebook of Twitter, of de link te kopiëren en die op een willekeurige manier naar de ontvanger te sturen. Het ontvangen gaat op dezelfde manier als bij WeTransfer: klik op de link en download simpelweg het bestand.

TransferXL

Max. versturen gratis versie: Onbeperkt

Max. versturen betaalde versie: -

Prijs betaalde versie: -

Features betaalde versie: -

Website: TransferXL.com

Hightail

Hightail is website voor bestandsdeling die vergelijkbaar is met Dropbox. Ook voor Hightail bestaat een desktop-app, zodat je niet aan je browser gekluisterd hoeft te zitten als je bestanden wil synchroniseren. Je krijgt even veel opslagruimte als bij Dropbox, alleen de limiet per bestand is wat kleiner.

Echt grote bestanden kun je er niet mee versturen, maar Hightail werkt wel heel fijn.

Eenmaal ingelogd op de website van Hightail krijg je het uploadscherm te zien. Voer een of meerdere e-mailadressen in en schrijf eventueel iets in de onderwerp- en tekstregel. Klik op de knop Uploaden en selecteer het bestand dat je wil versturen. Na het uploaden kun je nog een aantal opties kiezen, waarvan een deel alleen in de betaalversie werkt. Het ontvangstbewijs is echter een gratis optie die wel degelijk handig is om te gebruiken. Klik op Versturen en de ontvanger zal een mail krijgen met de link naar het bestand, een link die je na de verstuurpagina ook op je eigen scherm ziet om te delen met anderen.

Hightail

Max. versturen gratis versie: 250 MB, 2 GB opslagruimte

Max. versturen betaalde versie: 10 GB

Prijs betaalde versie: Maximaal € 22,99 per maand

Features betaalde versie: Onbeperkte opslag, onbeperkte e-handtekeningen, eigen logo/huisstijl, meerdere gebruikers

Website: Hightail.com

FileFactory

FileFactory is een platform dat het meest in de buurt komt van het inmiddels ter ziele gegane MegaUpload. De functies zijn wat uitgebreider dan bij WeTransfer en TransferXL. Zo hoef je bestanden niet per se te uploaden vanaf je computer, maar kun je ook tot vijftig links per keer invullen waarvandaan de bestanden geüpload moeten worden, en kun je zelfs via een FTP-server bestanden uploaden. In de basis blijft de dienst echter hetzelfde.

Mis je MegaUpload ook zo erg? Dan is FileFactory iets voor jou.

Ga naar filefactory.com en maak een account aan door op Sign Up now te klikken en je gegevens in te vullen. Nadat je op de link in de bevestigingsmail hebt geklikt, kun je beginnen met uploaden. Kies voor Local Upload als je een bestand vanaf je pc wil uploaden, voor Remote Upload als je een link van een bestand hebt en voor FTP Upload als je via een externe server wil inloggen. Dit laatste werkt alleen als je een betaald account hebt. Na het uploaden van een bestand vanaf je pc krijg je een preview te zien, met aan de rechterkant een aantal links. Gebruik Direct Link om het bestand naar anderen te sturen.

Let op: Chrome gaf bij het bekijken van de preview van een foto binnen FileFactory een beveiligingswaarschuwing, waar Firefox dat achterwege liet. Virustotal vond geen enkel gevaar, maar wees op je hoede als je de afzender niet kent.

FileFactory

Max. versturen gratis versie: 2 GB

Max. versturen betaalde versie: 2 GB

Prijs betaalde versie: $ 13,- per maand

Features betaalde versie: Onbeperkte downloadsnelheid, onbeperkt aantal downloads, uploaden via FTP, reclamevrij

Website: FileFactory.com

Send Anywhere

Send Anywhere is nét even anders dan alle eerdergenoemde filesharing-websites. Het is een combinatie van de beste features uit bovenstaande platformen. Je hoeft geen e-mailadres in te vullen, er zijn apps voor iOS, Android en Windows Phone en er is geen limiet aan de grootte van het te versturen bestand. Waar is dan het addertje onder het gras? Die is er wel, maar heel erg glibberig is hij niet: bestanden blijven maar 10 minuten online staan, daarna worden ze verwijderd. Geen probleem dus als je snel even iets moet doorsturen.

Send Anywhere is ideaal, maar wees snel: je hebt maar 10 minuten!

Op de website van Send Anywhere spreekt alles voor zich. Aan de rechterkant is een uploadblokje dat we kennen van WeTransfer en TransferXL, alleen dan zonder de overbodige velden. Upload een bestand door in het veld te klikken of sleep het vanaf je pc direct naar de pagina. Druk op Send, klik op het paperclip-icoontje met URL eronder en kopiëer de link. Geen getreuzel, want de beoogde ontvanger heeft vanaf hier nog 10 minuten om op de link te klikken en het bestand binnen te halen.

Send Anywhere

Max. versturen gratis versie: Onbeperkt

Max. versturen betaalde versie: -

Prijs betaalde versie: -

Features betaalde versie: -

Website: Send Anywhere

7 Reactie(s) op: 7 manieren om gratis grote bestanden te versturen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 augustus 2015 11:19 jan.van.leeuwen
  Wat ik in dit artikel mis, is de locatie van de servers. Mijn dochter heeft tijdens een vakantie een keer geprobeerd om WeTransfer te gebruiken vanuit Australië. Dat was geen onverdeeld succes. Ze heeft bijna een halve dag nodig gehad om haar SD-kaartje naar de server te sturen.
  Daaruit blijkt, dat de locatie(s) van de server(s) van eminent belang zijn.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 augustus 2015 15:40 adri-broekman
  Waarom wordt google drive hier niet genoemd?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 augustus 2015 16:29 DaanD
  @Adri, Google Drive wordt even genoemd bij het stukje over Dropbox. Alle clouddiensten werken in essentie hetzelfde, dus we hebben besloten er één te kiezen en dat is Dropbox geworden. Maar dat had net zo goed Google Drive kunnen zijn.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 augustus 2015 20:44 Anoniem
  Waarom geen MyAirBridge.com? Gratis 20GB versturen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 augustus 2015 19:54 Anoniem
  Ooit van FileTea gehoord? - https://filetea.me/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 september 2015 21:22 Anoniem
  Ik gebruik al een tijdje TransferXL. Eigenlijk heb ik geen nadelen gevonden t.o.v. WeTransfer. Vooral de thumbnails vind ik wel een geinige bonus en het ziet er allemaal net wat gelikter uit. Ook is het handig dat je achteraf nog wat foto's kunt toevoegen aan een transfer of dat je de transfer kunt verwijderen.

  Posten naar Facebook of Twitter vind ik een onzinnige optie. Blijkbaar is het tegenwoordig hip, maar van mij hoeft het niet…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 juli 2017 12:34 Ronald80
  Mocht je meer opties willen bij het versturen van grote bestanden moet je https://vboxxcloud.nl proberen. Verdwijnt niet na paar weken en geeft veel controle.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.