Adblocker op iPhone bespaart fors data

Door: De Telegraaf | 05 november 2012 10:17

Algemeen

iPhone-bezitters kunnen met een 'adblocker' flink besparen op hun internetbundel. Dit blijkt uit een steekproef waarbij de Consumentenbond van 30 populaire Nederlandstalige websites de homepage bezocht met en zonder adblocker.

Bij Weeronline.nl valt het meeste te besparen. Adblocker-app Purify houdt op de homepage van deze site maar liefst 83 procent van het dataverkeer tegen.

Andere websites waarbij een adblocker veel dataverkeer bespaart, zijn Voetbalzone.nl (79%), Nujij.nl (75%) en Buienradar.nl (70%). De Consumentenbond vergeleek de effectiviteit van drie adblockers: Purify blokkeert het meeste dataverkeer, gemiddeld 38 procent per website, gevolgd door Crystal (31%) en Blockr (30%).

iPhone-bezitters die elke dag tien webpagina's bezoeken via een mobiel netwerk, kunnen met een adblocker per maand ruim 300 MB op hun databundel besparen. Het blokkeren van advertenties bespaart consumenten ook ergernis en tijd, doordat webpagina's veel sneller laden, en het biedt privacy-voordelen, omdat advertenties vaak privégegevens verzamelen. Een nadeel van adblockers is dat ze soms iets teveel dataverkeer blokkeren waardoor ook nuttige delen van een website niet worden geladen.

0 Reactie(s) op: Adblocker op iPhone bespaart fors data

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.