Airbnb haalt $100 miljoen op

Door: telegraaf-nl | 21 november 2012 17:42

Algemeen

Huizendeelsite Airbnb heeft bij zijn investeerders $100 miljoen aan vers kapitaal opgehaald. Maar ondanks de nieuwe kapitaalronde is de waardering van het bedrijf hetzelfde gebleven.

Een bron binnen het bedrijf heeft de kapitaalronde bevestigd aan Reuters na een eerder bericht over vers geld in de Wall Street Journal.

Airbnb draaide naar verluidt een omzet van $340 miljoen over het derde kwartaal, maar is nog altijd verlieslatend. Het bedrijf verwacht volgend jaar voor het eerst winst te maken.

Stormachtig

Na de nieuwe kapitaalronde wordt Airbnb nog altijd gewaardeerd op $25,5 miljard, dezelfde waardering als bij de vorige cashronde.

Volgens sommige marktvorsers is dat opnieuw een teken dat het wel een beetje gedaan is met de stormachtige groei bij technologie-startups. Die geluiden waren eerder deze week ook te horen bij de beursgang van Square. Dat bedrijf levert onder meer een kastje dat gebruikers aan een tablet of smartphone kunnen koppelen om een creditcardbetaling te doen.

Omhoog

Het bedrijf mikte aanvankelijk op een introductieprijs van $11 tot $13, maar moest uiteindelijk zakken tot $9 om de aandelen aan de man te brengen. Toch ging het aandeel direct flink omhoog na de introductie op de beurs.

0 Reactie(s) op: Airbnb haalt $100 miljoen op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.