Al je films, games en muziek in het thuisnetwerk

Door: richard-veenstra | 12 februari 2016 07:40

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Spelcomputers

De meeste mensen hebben een gameconsole als een PlayStation, Xbox of Wii gewoon direct op de televisie in de woonkamer aangesloten, maar als je in meerdere ruimtes toegang tot je spelcomputer wilt hebben, dan is dit in een aantal gevallen ook mogelijk. PlayStation-gebruikers kunnen een klein kastje genaamd PlayStation TV aanschaffen. Je sluit het kastje op een tweede televisie ergens anders in huis aan en vervolgens meld je het apparaat op hetzelfde netwerk als je PlayStation aan. Door middel van de functie Remote Play heb je nu bijvoorbeeld vanuit de slaapkamer toegang tot de PlayStation in de woonkamer.

De PlayStation TV heeft nog andere functies overigens, zo ondersteunt het kastje PlayStation Now. Hiermee heb je toegang tot veel oude PlayStation-spellen die via de cloud worden gestreamd. Je hebt hiervoor geen PlayStation nodig, maar wel een abonnement op de dienst. Wanneer PlayStation Now in Nederland uitkomt, is nog niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk wordt dit in het voorjaar van 2016. Heb je een Xbox One en een pc of tablet met Windows 10, dan kun je games van je Xbox naar je pc of Surface-tablet streamen. Op je Xbox One moet je bij de systeeminstellingen aangeven dat je de game-streamingfunctie wilt toestaan. In de Xbox-app in Windows 10 verbind je de pc met de Xbox. Sluit je Xbox-controller met een usb-kabel aan op je tablet of pc en je kunt de game spelen.

De PlayStation TV sluit je op een tweede televisie in huis aan. Via je netwerk kun je vervolgens op deze televisie games van je PlayStation elders in huis afspelen.

Karaoke

Karaoke is een leuke manier om een avond met vrienden door te brengen en de meeste systemen kun je via een app op je smartphone of tablet makkelijk bedienen. Bovendien kunnen deze systemen dankzij een geïntegreerde wifi-ontvanger updates ontvangen en nieuwe liedjes van internet downloaden. Je kunt een los karaokesysteem kopen, in de vorm van een harde schijf die je met een HDMI-kabel aan je televisie kunt hangen, maar veel thuisbioscoop-systemen hebben ook een karaokefunctie. Als je geen speciaal kastje wilt kopen, kun je ook met een app een karaokesysteem creëren. De app Red Karaoke is beschikbaar voor zowel iOS als Android en de nummers kun je gemakkelijk naar bijvoorbeeld een Chromecast of Apple TV streamen. De database kent meer dan 70 duizend liedjes, maar om toegang tot al deze liedjes te krijgen, moet je wel een betaald abonnement nemen.

Met de app Red Karaoke heb je een uitgebreid karaokesysteem in huis, zeker als je de inhoud via AirPlay of Chromecast naar je televisie streamt.

Muziekinstrumenten

Als je geen geweldige zanger bent, kun je altijd nog voor een slim muziekinstrument kiezen. Met een simpele dongel kun je je Yamaha-piano of -keyboard met je iPhone of iPad laten communiceren. Yamaha heeft een paar goede apps beschikbaar, zo kun je interne geluiden van je keyboard veranderen met de app Sound Controller of kun je de instellingen van je digitale piano met de app Digital Piano Controller gemakkelijk wijzigen. Yamaha heeft ook een speciale serie digitale piano's, de Disklavier. Deze piano heeft gemotoriseerde toetsen en kan liedjes naspelen die naar het geheugen zijn gedownload. Dit is ook handig als je bepaalde nummers wilt leren spelen. Met behulp van de Disklavier Controller-app kun je liedjes eenvoudig naar je piano zenden. Het is met de piano ook mogelijk om een uitvoering op te nemen. Je docent kan een stuk op de piano spelen en je kunt het later precies laten weergeven op de piano. Je ziet hierbij de toetsen bewegen en de pedaalbewegingen zijn exact hetzelfde als toen je docent het speelde.

Een Yamaha-Disklavier lijkt op een normale vleugel, maar door de gemotoriseerde toetsen en pedalen kan het veel meer.

Lego

Lego is aan een ware opmars bezig en de beroemde steentjesbouwer laat het niet alleen bij het bouwen van traditionele huizen, auto's en vliegtuigen. Lego Mindstorms bestaat een paar jaar en is een robotica-pakket voor kinderen én volwassenen. Je bouwt apparaten, voertuigen of mecha's en kunt deze via je computer programmeren. Naast normale Lego Technic-onderdelen heb je bovendien de beschikking over sensoren en motoren. Via bluetooth kun je vervolgens je creatie besturen met je smartphone. Een nieuwe productlijn van Lego heet Dimensions en is gericht op game-fanaten. Het gaat hier om een game voor PlayStation, Xbox en Wii.

Naast het virtuele spel heb je ook de beschikking over echte Lego-steentjes en -figuren. Deze plaats je tijdens de game op het meegeleverde Toy Pad. Tijdens het spel moet je bepaalde dingen bouwen of poppetjes op de Toy Pad zetten. Je hebt in ieder geval het Lego Dimensions Starter Pack nodig en een compatibele spelcomputer, daarna kun je verschillende add-on-packs aanschaffen. Lego heeft een aantal leuke licenties binnengehaald en in de Dimensions-packs vind je voorwerpen en figuren uit bekende series en films als Doctor Who, Batman, The Simpons, Scooby Doo en natuurlijk The Lego Movie.

Lego Dimensions verkleint het gat tussen een virtuele game en echte bouwsteentjes.

0 Reactie(s) op: Al je films, games en muziek in het thuisnetwerk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.