Snel foto's terugvinden in chatgesprekken op Facebook

Door: Martin Gijzemijter | 25 augustus 2015 14:46

How To

Er wordt wat over en weer gezonden aan foto's in de chatfunctie van Facebook, maar hoe vind je die ene specifieke foto terug? Daar zijn manieren voor.

In je achterhoofd weet je nog dat je vorig jaar september een foto hebt gestuurd van je vakantie naar dat ene familielid. Maar wanneer precies, dat weet je niet, en als je het al eens geprobeerd hebt hem op te zoeken, dan weet je dat terugbladeren in gesprekken op Facebook niet alleen heel tijdrovend is, maar ook nog eens je browser laat crashen wanneer het om heel veel foto's gaat. Gelukkig is er een andere manier om heel snel toegang te krijgen tot alle media die je ooit met een specifiek persoon via Facebook Messenger hebt gedeeld. Lees ook: 9 tips voor een veilig gebruik van social media.

Je kunt de foto's direct uit de gesprekken filteren.

Foto-overzicht

Er zijn twee manieren om in de berichten op Facebook door je geschiedenis van berichten heen te bladeren. Je kunt in de kleine pop-up berichtjes onderin naar boven scrollen, of je klikt op Berichten bovenin en doorzoekt de berichten in het uiterlijk dat wat meer lijkt op Microsoft's Outlook. Welke manier je ook kiest, als je foto's staan in een gesprek met iemand die je regelmatig spreekt, is er geen beginnen aan.

Gelukkig is er een optie die je hierbij helpt, maar Facebook heeft deze redelijk goed verstopt. Open in Facebook het bericht van de persoon met wie je de bewuste foto ooit hebt gedeeld in de Postvak-weergave (bovenin klikken op het pictogram met het chatvenster en vervolgens op Alles weergeven). Klik vervolgens op het pictogram met het tandwiel bovenin en op Foto's weergeven in gesprek in het menu dat uitklapt. Je krijgt dan een weergave van álle foto's die ooit in het gesprek zijn gedeeld, weergegeven als een fotogalerij. Dat scheelt je uren zoeken.

1 Reactie(s) op: Snel foto's terugvinden in chatgesprekken op Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 6 juli 2016 17:44 Anoniem
    Mes
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.