'Alle vertrouwen in Yahoo kwijt'

Door: telegraaf-nl | 06 januari 2012 15:03

Algemeen

Internetbedrijf Yahoo ligt opnieuw onder vuur van de activistische investeerder Starboard. Het is de hoogste tijd dat het concern drastische veranderingen doorvoert, want aandeelhouders hebben alle vertrouwen in de bedrijfstop verloren, aldus Starboard.

De investeerder heeft woensdag een pittige brief gestuurd naar het Yahoo-bestuur, waarin Starboard aandringt op drastische veranderingen in het management en de strategie. Ook moet de internetdivisie, feitelijk de tak waarmee het voor Yahoo ooit allemaal begonnen is, worden verkocht of in elk geval op de schop.

„Ondanks drie jaar hard werk en miljardenuitgaven aan overnames, is het managementteam dat is ingehuurd om het bedrijf weer op het juiste pad te krijgen er niet in geslaag om acceptabele resultaten te boeken. Met een fikse daling van de winstgevendheid en kasstroom als gevolg", schrijft Starboard.

De waardering van Yahoo bestaat momenteel vooral uit de waarde van het belang in het Chinese webwinkelconcern Alibaba. Het is „een geluk dat het management van Alibaba het zo goed heeft gedaan dat dat belang inmiddels zo'n $30 miljard waard is".

Starboard riep Yahoo medio november op om het belang in het Chinese bedrijf voorlopig niet van de hand te doen. In december liet het bedrijf weten dat de verkoop van het belang voorlopig in de ijskast is gezet.

0 Reactie(s) op: 'Alle vertrouwen in Yahoo kwijt'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.