Analist zet GoPro en Adobe op boodschappenlijstje Apple

Door: De Telegraaf | 10 december 2012 18:14

Algemeen

Technologiereus Apple zit op een zak met geld van $206 miljard in cash. Wat te doen met al die poen? Een analist van het Amerikaanse effectenhuis FBR heeft wel een idee: een overname van Adobe, Box, GoPro of misschien zelfs wel Tesla.

FBR-analist Daniel Ives heeft het boodschappenlijstje opgesteld voor topman Tim Cook, meldt CNN Money donderdag, onder het kopje Christmas M&A list for Cook & Co.

Op de kooplijst prijken onder meer softwaremaker Adobe (bekend van onder meer Photoshop en Acrobat Reader) en Box, bekend van een platform voor het opslaan van data in de cloud. Via de overname van die bedrijven zou Apple duidelijker de voet tussen de deur kunnen krijgen op de zakelijke markt, aldus Ives.

Box ging begin dit jaar naar de beurs in New York, maar is ondertussen onder de introductieprijs gezakt. Adobe is een ander verhaal, want het heeft de wind mee op de beurs en bovendien een marktwaarde van pakweg $45 miljard.

Fabrikant van actiecamera's GoPro staat ook op het fictieve boodschappenlijstje. Het bedrijf heeft de koers fiks zien inklappen dit jaar. En de actiecamera's zouden een mooie aanvulling zijn op de gadgetlijn van Apple, meent FBR.

Een overname van de bouwer van elektrische auto's Tesla is ook nog een mogelijkheid, aldus analist Ives, zij het een minder voor de hand liggende. Tesla-topman Elon Musk staat misschien niet meteen te springen bij een overname, en er hangt een behoorlijk prijskaartje aan het concern. Niettemin zou Tesla een aardige boost kunnen betekenen voor het project rond zelfrijdende auto's van Apple.

0 Reactie(s) op: Analist zet GoPro en Adobe op boodschappenlijstje Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.