App waarschuwt voor luchtvervuiling

Door: De Telegraaf | 24 september 2012 08:58

Algemeen

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) lanceert vandaag de vernieuwde luchtkwaliteitsapp. Met deze gratis app kan iedereen voor zichzelf bepalen of de concentraties ozon, stikstofdioxide en fijn stof nu en in de komende dagen, in de eigen leefomgeving te hoog zijn. Handig voor mnsen die gevoelig zijn voor luchtvervuiling, zoals longpatiënten of zwangeren.

De luchtkwaliteitsapp vervangt de oude 'luchtmeetnetapp' die informatie gaf over gemeten en verwachte fijnstof-, stikstofdioxide en ozonwaarden bij de verschillende luchtmeetstations verspreid in het land. De nieuwe app geeft daarnaast ook informatie over de luchtkwaliteit en een handelingsadvies op buurtniveau aan de hand van een door de GGD en RIVM ontwikkelde luchtkwaliteitsindex.

Deze nieuwe app geeft iedereen de mogelijkheid vooraf of op de dag zelf te controleren hoe de luchtkwaliteit is bij hem of haar in de buurt, aldus staatssecretaris Mansveld. Ook kan men via de luchtkwaliteitsapp op basis van een persoonlijke smogalert een waarschuwing ontvangen. Met name voor mensen met een longziekte is die informatie van levensbelang.

De luchtkwaliteitsapp is gratis te downloaden in de Appstore of Playstore.

0 Reactie(s) op: App waarschuwt voor luchtvervuiling

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.