De Apple Watch nú al uitproberen? Dat kan!

© PXimport

De Apple Watch nú al uitproberen? Dat kan!

Geplaatst: 3 april 2015 - 09:27

Aangepast: 24 november 2022 - 11:18

Martin Gijzemijter

Wanneer de Apple Watch precies naar Nederland komt weet niemand (behalve Tim Cook dan), maar verwacht wordt dat dit nog wel even gaat duren. En als we ergens niet van houden, is het wel wachten op nieuwe Apple-gadgets. Maar wist je dat er een manier is om de Apple Watch nú al uit te proberen?

De hardware is dan misschien nog niet beschikbaar, over de software weten we inmiddels al een heleboel. Laat het maar aan de creatievelingen van deze aarde over om daar iets bijzonders mee te doen, namelijk een emulatie van de Apple Watch in je browser. Wanneer je surft naar www.demoapplewatch.com, verschijnt de Apple Watch in beeld. Dit is echter niet een plaatje, maar een interactieve interface, waarmee je de basis van de Apple Watch kunt verkennen. Lees ook: Hands-on met de Apple Watch.

© PXimport

Een beperkte simulator van de Apple Watch, leuk voor tijdens het wachten.

De Apple Watch Demo

De demo, die overigens bij ons in Firefox niet goed functioneerde, maar in Chrome en Internet Explorer wel, toont je het Beginscherm van de Apple Watch. Door de muisknop ingedrukt te houden en te verslepen, krijg je een goede indruk hoe het navigeren precies werkt. Heel veel meer dan appjes openen kun je overigens niet doen, maar dat geeft je wel een indruk van hoe de interface van dit soort apps er uit moeten komen te zien op een dergelijk klein scherm. Met het kroonsteentje kun je vervolgens weer terug naar het Beginscherm. Goed, het is natuurlijk niet hetzelfde als straks dat échte horloge om je pols dragen, maar het is wél fijn om alvast even van de interface te proeven.

© PXimport

Je kunt goed zien hoe de interface van de kleine apps er uit moeten komen te zien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten