Apple Watch uitverkocht tot juni

Door: Martin Gijzemijter Martin | 10 april 2015 11:04

Algemeen

Wie hoopt op korte termijn een Apple Watch te kunnen bemachtigen, nog niet heeft kunnen bestellen uit het buitenland, moet er waarschijnlijk nog wel even op wachten. Nog geen drie kwartier nadat Apple begon met pre-orders, was het bedrijf al door de eerste voorraad Apple Watches heen.

Vanaf vandaag is het in een beperkt aantal landen (waar Nederland helaas niet bij zit) niet alleen mogelijk om de Apple Watch uit te proberen in de Apple Store, maar sinds 9:01 vanochtend is de smartwatch van Apple ook al te bestellen. Hoeveel exemplaren Apple precies beschikbaar had voor de pre-order vanmorgen is niet bekend, analisten vermoeden dat het om zo'n 5 tot 6 miljoen exemplaren gaat. Hoeveel het er ook precies zijn, Apple was vanmorgen in ieder geval razendsnel door z'n voorraad heen.

Ook de gouden exemplaren uitverkocht

Stond de levertijd vanmorgen om 1 over 9 nog op 24 april (waarbij Apple zichzelf indekte door te vermelden dat het horloge geleverd wordt tussen 25 april en 8 mei) inmiddels is die datum al teruggeduwd tot Juni. Dit geldt zowel voor de Amerikaanse site van Apple als de sites in de andere landen waarin de Apple Watch beschikbaar zal zijn op 24 april, hetgeen doet vermoeden dat Apple wereldwijd één centrale voorraad aanhoudt voor de lancering. Opmerkelijk is overigens dat zelfs de 18-karaat gouden Apple Watch Edition, waarvoor 12 duizend dollar neergeteld moet worden, nu pas leverbaar zal zijn in juni, terwijl de leverdatum vanmorgen vroeg nog op mei stond (en dus overigens niet 24 april, zoals de rest van de Apple Watches). Dat zou natuurlijk prima een marketingstunt kunnen zijn van Apple, al is het ook goed denkbaar dat celebrities zich op de dure horloges gestort hebben. Zelfs het duurste exemplaar, de 38 mm 18-karaat Roze Gouden Case, van maar liefst 17 duizend dollar, is inmiddels niet meer te verkrijgen tot juli. Wanneer we het horloge van Apple in Nederland kunnen verwachten is nog altijd niet bekend, maar gezien het feit dat Apple nu al niet meer kan leveren aan de eerste selectie landen, zou dit wel eens na de zomer kunnen zijn.

Alleen online

Het is overigens voor het eerst dat Apple haar product alleen online verkoopt. Lange rijen voor de Apple Store hoeven we dit keer dus niet te verwachten, want de enige manier om een Apple Watch te bemachtigen, was door hem online te bestellen en af te laten leveren op een adres in één van de landen waarin het horloge wordt gelanceerd. Opmerkelijk is overigens dat, net als bij de lancering van de iPhone 6, Apple ervoor heeft gekozen om de Apple Store op haar website later in de lucht te brengen dan de winkel in de iPhone en iPad app. Dit betekent dat wie de app gebruikte, eerder kon bestellen en dus meer kans had om een horloge te bemachtigen. Wij hebben in ieder geval een bestelling kunnen plaatsen, een recensie van de Apple Watch komt uiteraard zo snel mogelijk na release.