Apps groeperen op je Chromebook

Door: Ronald Smit | 03 oktober 2020 09:31

Apps groeperen op je Chromebook
How To

Orde in de chaos! Dat geldt zeker voor een computer, waarop je toch steeds weer je software terug moet kunnen vinden. Ook op een Chromebook behoort het groeperen van apps in een soort van map tot de mogelijkheden.

In principe ‘verdwijnen’ alle apps die je op je Chromebook - het Google-alternatief voor de laptop - installeert in het app-overzicht. Dat roep je op door op de Plank (zoals Google het dock onderin beeld noemt) op de meest linkse knop met de witte cirkel te klikken, gevolgd door een klik op ^. Als je een fervent gebruiker bent van je Chromebook en het daarop draaiende Chrome OS, is de kans groot dat je flink wat apps hebt geïnstalleerd. En – nu ja – die staan allemaal onder elkaar in het app-overzicht. Niet echt handig als je snel iets wilt openen. Het is daarom verstandig om voor je meest gebruikte software gebruik te maken van de Plank. Sleep simpelweg een app daarnaar toe en laat ´m los boven de plank. Maar helaas past je complete softwarecollectie daar hoogstwaarschijnlijk niet in z´n geheel. En dan komen app-groepen goed van pas.

Naam app-groep aanpassen

Om een app-groep te maken open je eerst op de uitgelegde wijze het app-overzicht. Bedenk vervolgens welke apps je wilt groeperen. Als voorbeeld zetten wij alle onderdelen van Google Docs in één groep. Sleep om te beginnen een van de drie bij elkaar horende apps op een van de andere. Je ziet nu dat er automatisch een groep gevormd wordt. Sleep vervolgens de laatste app die bij Google Docs hoort in deze groep. Standaard heeft de groep geen erg handige naam. Om deze aan te passen klik je op de app-groep om hem te openen. Klik dan op de groepnaam en wijzig deze in iets toepasselijks. Zoals in ons geval dus Google Docs. Op dezelfde manier kun je ook andere app-groepen maken, bijvoorbeeld eentje met al je games erin. Zo vind je voortaan al je programmatuur razendsnel terug. Enig minpuntje is dat je zo´n app-groep niet op de Plank kunt zetten. Dat zou best handig geweest zijn immers! Maar je kunt niet alles hebben in het leven, ook bij Google niet.
Zo zet je apps bij elkaar, vergeet niet de app-groep van een logische naam te voorzien.
Zo zet je apps bij elkaar, vergeet niet de app-groep van een logische naam te voorzien.

0 Reactie(s) op: Apps groeperen op je Chromebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.