Zo bespaar je honderden euro's op je tech-spullen

Door: Robbert Brus | 23 april 2015 13:07

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Als je altijd het allernieuwste wilt hebben, kan dat je veel geld kosten. Gelukkig hoef je - dankzij de razendsnelle technische ontwikkelingen - niet altijd het allernieuwste te hebben. En wil je wel het nieuwste, dan kun je door slim te shoppen alsnog een hoop geld besparen.

Niet alleen tech-spullen zelf, ook de accessoires zijn vrij kostbaar. Een nieuw hoesje voor je smartphone een eenvoudige usb-kabel of oplader, er worden al snel enkele tientallen euro's gevraagd. Dat kan allemaal veel goedkoper!

Tweedehands kopen

Iets dat voor jou nieuw is, kan voor een ander alweer oud zijn. Een videokaart, SSD, smartphone of tablet ... er zijn mensen die direct het nieuwste kopen zodra het in de winkel ligt. De 'oude' producten worden dan niet alleen in de winkel goedkoper, het is vaak ook voor een leuke prijs tweedehands te vinden. Vaak zit er zelfs nog garantie op!

Marktplaats

Marktplaats is nog steeds een handige plek om iets te verkopen, maar het vinden van leuke spullen wordt steeds lastiger. Marktplaats lijkt steeds meer de handelaren te verkiezen boven de particulieren. Ook oplichters op Marktplaats worden steeds creatiever in het ontfutselen van jouw geld. Zo wordt het steeds lastiger om het verschil tussen een echt koopje en een oplichter te zien. Als een product uiteindelijk echt voor een leuke prijs te koop staat, is het vaak al aan een snelle handelaar verkocht. Zij vegen vervolgens het stof af, maken betere foto's en bieden het opnieuw aan voor de hoofdprijs. Voor de echte koopjes kun je tegenwoordig beter naar de kringloopwinkel of je aanmelden bij een Facebookgroep.

Op marktplaats wordt het steeds lastiger om tussen alle webwinkels, handelaren en oplichters, nog leuke aanbiedingen te vinden.

Kringloopwinkels

Hoewel een kringloopwinkel een wat stoffig imago heeft, zijn er ook kringloopwinkels met moderne spullen. Used Products is hier goed voorbeeld van. Als je Used Products binnenloopt, zie je vooral bijdetijdse producten liggen. Bianca is al elf jaar de eigenaresse van Used Products in Haarlem, ze vertelt ons dat ze bij Used Products duurzame gebruikte goederen inkopen en verkopen. "We verkopen dus geen huisraad zoals bankstellen of keukengerei, anders krijg je het imago van een doorsnee kringloopwinkel en daar willen we ons juist van onderscheiden.

Bij duurzame producten denken mensen snel aan elektronica, maar we verkopen meer dan dat." Natuurlijk gaat het ons juist om de elektronica, in het bijzonder computers en gadgets. Als we door de winkel lopen, zien we veel leuke en betaalbare tech-producten zoals een paar Samsung Galaxy Gear-horloges, vele smartphones, notebooks, externe harde schijven en zelfs een koeler voor een videokaart. "We zijn natuurlijk afhankelijk van wat er binnen wordt gebracht. Computeronderdelen worden gek genoeg niet vaak binnengebracht.

Het gebeurt weleens dat iemand met een zelf gebouwde pc langs komt. We kijken dan goed naar de onderdelen en doen op basis daarvan een bod. De prijzen baseren we op de nieuwprijs, de leeftijd van een product en het moet natuurlijk ook verkoopbaar zijn." Op de vraag wat Used Products beter maakt dan een handelssite als Marktplaats antwoord ze: "Als je iets wilt verkopen op Marktplaats, krijg je vaak te maken met bieders die het product niet komen ophalen. Mensen komen dan uiteindelijk bij ons. Als klanten iets willen kopen, geven we de gelegenheid spullen uitgebreid te testen. Ook krijgt de klant een maand garantie, iets dat je bij een particuliere verkoop niet krijgt."

We lopen nog een rondje door de winkel, verkoper Angelo laat ons enthousiast het assortiment tech-spullen zien.

4 Reactie(s) op: Zo bespaar je honderden euro's op je tech-spullen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 23 april 2015 16:48 darknessblade
  Als de kosten van een reparatie hoger zijn dan het crediteren

  van cosair heb ik een prima voorbeeld

  een voyager usb 3.0 8GB ging kapot, nog steeds garantie
  kreeg er een 16GB 3.0 voor terug
  met nog steeds diezelfde garantie van de 8GB
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 april 2015 12:50 Anoniem
  inkopers van elektronische apparatuur zijn oplichters!
  ze betalen 30% van de prijs die ze er zelf later voor willen ontvangen.
  en altijd met de zelfde onzin kletspraatjes.
  maken misbruik van mensen met geld problemen!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 april 2015 08:57 Anoniem
  Het aanschaffen van electronica is sowieso een van de meest slechte investeringen die je kunt doen. Tablets, smartphones, laptops, ssd's computers etc. zijn in principe ontworpen om binnen korte tijd te kunnen worden opgevolgd door nieuwere en betere versies.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 mei 2015 10:23 robbert.brus
  Bedankt voor het lezen van mijn artikel allemaal! Ik waardeer het enorm.

  @darknessblade
  Dat is goede service zeg! Het gebeurd inderdaad dat producten voor betere exemplaren worden vervangen. Bij harde schijven is dat vaak het geval. De laatste keer dat ik mijn schijf RMA stuurde, kreeg ik een 2 TB in plaats van een 1 TB terug.

  Mocht je nog vragen hebben stuur gerust een e-mail of een bericht op Twitter. Ik beantwoord ze graag :) Klik bovenaan het artikel op mijn naam voor meer info.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.