Hoe vind je de beste Sinterklaasmuziek op Spotify?

Door: Martin Gijzemijter | 26 november 2015 12:16

How To

Goed, we kunnen ons voorstellen dat je overdag liever luistert naar het nieuwe album van Adele (ook al kun je dat niet streamen voorlopig) dan naar Zie ginds komt de stoomboot. Maar op pakjesavond ontkom je er niet aan. Waar vind je de beste sinterklaasmuziek op Spotify?

Als je ervaring hebt met Spotify, dan weet je natuurlijk dat afspeellijsten de makkelijkste manier zijn om snel de muziek te vinden die je zoekt. En hoewel het aantal sinterklaasliedjes natuurlijk in het niets valt bij de totale content van Spotify, is er gelukkig een flink aantal afspeellijsten dat je voor pakjesavond kunt gebruiken. Lees ook: Vier Sinterklaas met deze vijf apps.

Traditionele sinterklaasliedjes

Sinterklaas is populairder dan ooit en daardoor worden er veel meer liedjes opgenomen. Leuk, maar ze hebben niet allemaal het sinterklaasgevoel waar je op zit te wachten. Waar is de tijd van de Gouden nachtegaaltjes en de Leidse sleuteltjes? Die leeft gelukkig ook gewoon voort op Spotify. Wanneer je deze afspeellijst volgt, hoef je niet bang te zijn voor vreemde sinterklaasmuziek, het zijn alleen de traditionele liedjes.

Coole Piet

Wil je juist de liedjes van de laatste tijd, dan is dit absoluut de afspeellijst die je moet volgen. Vol met liedjes van Coole Piet, Ernst, Bobbie en de Rest, Lisa Amy en Shelly enzovoort. Een perfecte afspeellijst als het publiek uitsluitend jonger is (oma houden we wel tevreden met een neut).

Beste van twee werelden

Kun je niet kiezen? Dan ga je toch lekker voor het beste van allebei? Daarvoor adviseren we in dit geval geen afspeellijst, maar een album genaamd Sinterklaas Top 50. Daarop vind je liedjes van het Sinterklaasjournaal, maar ook traditionele sinterklaasliedjes en de modernere varianten zoals hierboven beschreven.

Bonus:

Vier je pakjesavond met wat oudere mensen, dan mag een stukje Toon Hermans absoluut niet ontbreken. En goed nieuws, Toon mag dan al jaren niet meer onder ons zijn, zijn teksten leven voort op Spotify. Het enige dat je hoeft te doen is zoeken op Snieklaas, en je gezelschap ligt binnen no-time krom van het lachen.

0 Reactie(s) op: Hoe vind je de beste Sinterklaasmuziek op Spotify?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.