Boodschappen doen vanaf de nieuwe koelkast van Samsung

Door: De Telegraaf | 06 januari 2016 10:52

Algemeen

Samsung introduceert een koelkast met drie ingebouwde camera's. Telkens als de deur van de koelkast dicht gaat, worden foto's van het interieur genomen. Via een smartphone kunnen consumenten, waar ze ook zijn, altijd zien wat er in de koelkast zit. Het hele gezin is zo op de hoogte.

Samsung kondigt deze koelkast aan tijdens de technologiebeurs CES in Las Vegas. Intelligente huishoudelijke apparatuur gaat de keuken veranderen, aldus Samsung. Het elektronicaconcern ziet een toenemende rol voor het Internet of Things (IoT). Lees ook: 6 bizarre gadgets van CES 2016.

Boodschappen doen vanaf je koelkast

De nieuwe Family Hub Refrigerator is daar een voorbeeld van. Op de deur van deze koelkast zit een scherm met een app voor het doen van bestellingen bij online supermarkten. In de Verenigde Staten gaat Samsung daartoe samenwerken met MasterCard. Bij verschillende webwinkels zijn vanuit de keuken bestellingen te doen, die met de creditcard kunnen worden afgerekend.

Boodschappen doen vanaf je koelkast: wie wilt dat nou niet!

Televisie als knooppunt

Samsung zet zwaar in op het koppelen van apparatuur in huis aan internet. Alle nieuwe SUHD-televisies die dit jaar worden uitgebracht, kunnen fungeren als een knooppunt voor het Internet of Things. Al meer dan 200 apparaten zijn hier compatibel mee. Op de tv kan je zien wie er voor de deur staat, het huis heeft afgesloten of de verlichting uit heeft gedaan.

Ook nog een ultrabook

Verder introduceert Samsung de Galaxy TabPro S, 's werelds dunste en lichtste combinatie van een tablet en een Windows 10 notebook. Dit 2-in-1 apparaat is de eerste Windows-tablet die een 12 inch Full HD amoled-scherm heeft.

0 Reactie(s) op: Boodschappen doen vanaf de nieuwe koelkast van Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.