CES 2020: nieuws van de vrijdag

Door: Lorenzo Jepma | 10 januari 2020 16:20

Nieuws

Het einde van deze werkweek betekent in dit geval ook bijna het einde van de CES 2020. Gelukkig zijn er nog een aantal opvallende nieuwtjes die het behandelen waard zijn. Lees het laatste CES 2020 nieuws terug in deze recap.

Dolby Vision IQ

Zowel LG als Panasonic zullen in 2020 televisies leveren met Dolby Vision IQ. Het is een functie ontworpen om problemen met HDR op te lossen. Het idee is dat de huidige beeldmateriaal afgestemd is op weergave in donkere ruimtes, bijvoorbeeld een bioscoopzaal. Wanneer je overdag thuis tv kijkt gaat er wat van de beeldkwaliteit verloren. Dolby Vision IQ past het beeld aan op de helderheid van de ruimte, wat een mooier beeld moet opleveren. Dit is echter geen nieuwe HDR-standaard, enkel een extra ingebouwde modus.

Panasonic VR Bril met opvallend uiterlijk

Panasonic maakt van de gelegenheid gebruik om een prototype van een virtual reality bril te tonen. Op het eerste gezicht is het uiterlijk van de bril dat de aandacht trekt. De kijkbril heeft plaatst gemaakt voor een steampunk ontwerp. De bril oogt relatief klein en licht. Je draagt dit product ook daadwerkelijk als een bril, je hoeft geen rekening te houden met die grote hoofdbanden die je bij de huidige vr-brillen ziet. Ook opvallend is dat dit de eerste vr-bril gaat zijn met HDR-ondersteuning. De Panasonic VR-bril heeft een oled-scherm en een gezichtsveld van 70 graden.

Oprolbare OLED

LG focust zich liever op het opnieuw tonen van een oprolbare OLED-televisie. Vorig jaar liet LG de wereld al kennis maken met de R9. Deze zou vorig jaar uitgekomen zijn, maar heeft helaas nooit het daglicht gezien. Dit jaar toonde LG de 65-inch grote RX. Vergeleken met de R9 van vorig jaar is er qua uiterlijk weinig verschil te zien met dit nieuwe model. De RX zal gebruik maken van de Alpha 9-beeldprocessor en komt deze zomer nog uit. Tenminste, als we LG nu wel mogen geloven.

Vouwbare Intel Horseshoe

Dinsdag bespraken we al de ThinkPad X1 Fold van Lenovo. Het Chinese merk toonde toen hun take op de eerste opvouwbare pc. Intel doet ook een duit in het zakje, maar dan met een prototype van een 17-inch formaat tablet. Het computerbedrijf is druk in de weer geweest om de batterij te verbeteren en om een groot vouwbaar scherm te ontwikkelen. Misschien kunnen we in de toekomst een video op het bovenste scherm kijken terwijl we op het onderste scherm notities maken. Voor nu nog toekomstmuziek want Intel is niet van plan om de Horseshoe daadwerkelijk in productie te nemen. Het is voor nu enkel een demo.

OnePlus concept smartphone met verdwijnende camera

Voor de echt nieuwe smartphone aankondigingen van 2020 moeten we nog even geduld hebben, maar in de tussentijd toonde OnePlus een concept voor in de nabije toekomst. OnePlus liet in Las Vegas de Concept One zien, een smartphone met verdwijnende camera’s. In samenwerking met autofabrikant McLaren heeft het Chinese merk opnieuw een premium-ogend product ontwikkeld. De papaja kleurige telefoon heeft camera’s op de achterkant die verdwijnen zodra je de camera niet gebruikt. Afgezien van de verdwijnende camera is de concept-smartphone van OnePlus niet bijster interessant.

OnePlus Concept One

0 Reactie(s) op: CES 2020: nieuws van de vrijdag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.