China opent de poorten met Alibaba

Door: De Telegraaf | 11 mei 2012 06:30

Algemeen

De Chinese markt wordt makkelijk toegankelijk voor Nederlandse en Belgische bedrijven. De grootste internet-winkel van China, Alibaba, opent in Amsterdam een kantoor om producten uit de Benelux in China te verkopen.

Alibaba heeft nu al 400 miljoen klanten in China dat aantal gaat dit jaar oplopen naar 500 miljoen.

Door de stap van Alibaba wordt in één klap een half miljard Chinese consumenten bereikbaar voor kleinere bedrijven uit de Benelux. Tot nu toe was toegang tot de gigantische Chinese markt voorbehouden aan grote, internationale concerns.

Het Benelux-kantoor van Alibaba in Amsterdam, staat onder leiding van Roland Palmer, tot voor kort de bestuursvoorzitter van winkelbedrijf Blokker. Palmer voorziet grote kansen voor bedrijven die bijvoorbeeld actief zijn in voeding, luxe goederen en artikelen voor kinderen. Hij noemt daarbij producten als babyvoeding, speciaalbier, chocolade en kinderwagens.

Alibaba is in de afgelopen jaren één van de meest opzienbarende bedrijven ter wereld. Het bedrijf exploiteert naast internetwinkels ook distributiebedrijven en betaaldiensten. Vorig jaar werd via Alibaba winkels voor 450 miljard euro verhandeld. Dat leverde het bedrijf een nettowinst van zo'n 10 miljard euro op.

Lees het gehele artikel over de expansie van Alibaba.

0 Reactie(s) op: China opent de poorten met Alibaba

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.