De 10 beste apps om geld te besparen

Door: evi-maquoi | 25 april 2016 10:33

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

'Geld maakt niet gelukkig' is een veelbesproken uitdrukking waar lang niet iedereen het mee eens is. Geld besparen? Daar word je volgens ons in ieder geval wel gelukkig van. We gingen op zoek naar de tien beste iPad-apps die je hier een handje mee helpen.

Spotta: folders en aanbiedingen *****

Prijs: Gratis

Omvang: 13,6 MB

Als je deze app voor het eerst opent, moet je je postcode invoeren. Vervolgens krijg je een duidelijk overzicht van allerlei aanbiedingen en folders van winkels in jouw buurt. Erg handig is dat er een zoekfunctie is, zodat je bijvoorbeeld gericht kunt zoeken naar acties voor bijvoorbeeld tomaten of espadrilles. Je favoriete winkels kun je van een sterretje voorzien en het is mogelijk om pushberichten in te stellen zodat je geen enkele interessante aanbieding mist. Het aanbod folders is erg uitgebreid en een andere troef is dat ze snel laden. Lees ook: In 12 stappen je financiën regelen op de iPad.

DagDeal NL ****

Prijs: Gratis

Omvang: 5,7 MB

DealDigger, 1DayFly, Groupon, GroupDeal, iBood, VoucherVandaag ... het aantal Nederlandse diensten met dagaanbiedingen is al lang niet meer bij te houden. Ben je ingeschreven op de nieuwsbrieven? Dan puilt je inbox al snel uit. Handiger is DagDeal NL. Via deze app kun je zelf aangeven welke dagaanbiedingen je graag wilt zien. Om toegang te krijgen tot lokale deals, vink je gewoon de steden in je buurt aan. Eén keer tikken op een advertentie volstaat om naar de echte website te surfen.

Slim Koken ***

Prijs: Gratis

Omvang: 18,5 MB

Slim Koken is een app van het Voedingscentrum en bundelt budgetvriendelijke recepten en geeft je daarnaast nog een waslijst slimme koop- en bewaartips. Je kunt filteren op type gerecht en er is voldoende aandacht voor intoleranties en allergieën. Bij het eerste gebruik geef je de verschillende gezinsleden en hun leeftijd op. De app berekent vervolgens voor hoeveel personen je ingrediënten nodig hebt om voedselverspilling te voorkomen. Een kind van vier jaar eet immers geen volledige portie.

Mijn Huishoudboek ****

Prijs: € 1,99

Omvang: 31,4 MB

Meten is weten. Je krijgt pas echt inzicht in je inkomsten en uitgaven als je alles gedetailleerd bijhoudt. Dat vergt wel wat energie maar je kunt er later heel wat geld mee besparen. Mijn Huishoudboek (ook voor Android) werkt aangenaam omdat er duidelijk nagedacht is over de interface. Een transactie invoeren is gelukkig erg eenvoudig. Met één tik krijg je allerlei statistieken en grafieken over je algemene inkomsten en uitgaven te zien. Filteren op productgroep kan eveneens. Zo krijg je bijvoorbeeld een duidelijk overzicht van alle kosten van je auto.

trivago *****

Prijs: Gratis

Omvang: 10,1 MB

Deze populaire dienst kan niet ontbreken in ons lijstje. Via trivago kun je op zoek gaan naar de beste prijs voor een hotelkamer. Zoek op een bepaalde stad en filter vervolgens op enkele parameters zoals het minimale aantal sterren, wifi, zwembad, parkeerplaats et cetera. Hotel gevonden? trivago schotelt je de verschillende prijzen van allerlei grote boekingsdiensten voor, waaronder Booking.com, eBookers, Expedia en Hotels.com, en verwijst je vervolgens door. De app werkt prima en je kunt er heel wat vakantiegeld mee besparen.

1 Reactie(s) op: De 10 beste apps om geld te besparen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 25 april 2016 18:40 Anoniem
    Euh, dag privacy met de meeste van deze troep, dat moet allemaal anoniem kunnen, foei.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.