De 4 leukste gratis foto-apps voor kinderen

Door: patrick-rijnders | 27 juni 2016 07:06

Review

Er zijn heel wat populaire foto-apps te vinden in de App Store, maar zijn deze ook makkelijk te gebruiken voor kinderen? Die houden er wel van om foto's te nemen en deze te gaan bewerken. We hebben een testteam bestaande uit een tweetal meiden van 9 laten kijken welke foto-apps zij leuk vinden.

Tegenwoordig zijn kinderen veel handiger met smartphones en tablets dan volwassenen. Niet zo gek ook: kinderen krijgen het swipen en apps downloaden min of meer met de paplepel ingegoten. Vaak kunnen ze nog eerder een appje opstarten en hiermee spelen dan lezen of schrijven. Lees ook: Zo gaan je kinderen veilig online.

Er zijn ouders die hier fronsend op neerkijken, maar het brengt ook grote voordelen met zich mee. Per slot van rekening zijn we toch wel op weg naar een 'paperless society' en als kinderen dan al helemaal op de hoogte zijn van hoe dat nou allemaal werkt, dan hebben ze gelijk al een grote basiskennis waar ze later veel mee kunnen.

Kinderen houden er van om een tablet op te starten en dan spelletjes te gaan doen, of filmpjes te kijken op YouTube. Er zijn echter ook heel wat nuttiger dingen die je jouw kinderen op een tablet of smartphone kunt laten doen. We zetten voor dit artikel twee pientere jongedames van negen aan het werk met een viertal foto-apps. Kinderen vinden het altijd leuk om foto's te maken en deze dan te bewerken, of te delen met anderen.

Ondanks het feit dat deze apps voornamelijk in het Engels waren, bleek het testteam er behoorlijk mee uit de voeten te kunnen. Er werden al functionaliteiten gebruikt waarvan wij het vermoeden hadden dat dit nog te hoog gegrepen was. Dat laat niet alleen zien hoe handig kinderen toch zijn met die apps, maar ook hoe intuïtief deze apps in elkaar zitten. Voor deze test gingen we niet specifiek op zoek naar apps die echt op kinderen waren gericht, maar waren we eerder benieuwd wat kinderen vinden van de populaire apps die ook veel door volwassenen worden gebruikt.

Instagram

Download: Android / iOS

Wie kent Instagram niet? Het is een van de meest populaire social media apps die momenteel beschikbaar zijn. Het is met behulp van deze app heel makkelijk om ergens een foto te maken en deze dan te delen met anderen. Er zijn heel wat mensen die lijken te leven om te instagrammen. Alles wat er in hun dagelijks leven gebeurt moet gefotografeerd worden en gedeeld met de wereld, of deze er nu op zit te wachten of niet.

Instagram, ook leuk voor kids.

We waren wel even benieuwd of iets als Instagram niet te saai is voor kinderen, maar dat bleek al snel niet zo te zijn. Sterker nog: de dames hadden in no time een account aangemaakt, een aantal bekenden opgezocht die ook op Instagram zaten en hun eerste kunstig bewerkte filmpje al gedeeld. Tja, of dat nou helemaal de bedoeling was... In ieder geval waren ze erg te spreken over Instagram.

Pixlr-o-matic

Download: Android / iOS

Als je iemand bent die wel eens een foto moet bewerken, maar heb je geen zin om een pakket als Photoshop aan te schaffen, dan ken je vast Pixlr Express wel. Dit is een gratis online fotobewerker, waar je heel eenvoudig foto's mee kunt bijsnijden, bewerken of er een filter overheen halen. De makers van deze webtool hebben ook een leuke app beschikbaar gemaakt, die Pixlr-o-matic heet.

Met Pixlr-o-matic kun je leuke filters over je foto's halen.

Alhoewel de naam ingewikkeld is, is werken met de app een peulenschil. Je maakt er een foto mee, kiest een leuke filter uit om er overheen te halen en klaar ben je. De resultaten zien er goed uit en het is dan ook een leuke app om grappige dingen met je foto te doen voordat je hem deelt met je vrienden.

Pixlr-o-matic is daarnaast een app waar kinderen ook prima mee uit de voeten kunnen. Onze testers waren er in ieder geval erg over te spreken.

Labelbox

Download: Android / iOS

Lekker je foto's beplakken met kleurrijke labels.

Labelbox is een appje waarmee je lekker creatief kunt zijn. Het is eigenlijk een met een heel eenvoudig gegeven: maak een kleurrijk label en plak dit over je foto heen.

Op deze manier kun je zelfs de saaiste foto weer wat leuker maken. Het effect dat je hiermee bereikt ziet er heel goed uit. Het testteam zag het in ieder geval wel zitten om met wat foto's en labels aan de slag te gaan. Ze hadden in een mum van tijd een gewone foto veranderd in een afbeelding waarop weinig foto meer was te zien, maar waar wel genoeg op te lezen viel.

Aparte naam voor een foto-app, maar dat neemt niets van de kwaliteit weg.

Het plakken van labels werkt heel eenvoudig. Je kiest het soort label dat je op je foto wilt plakken, zet daar een tekst in en sleept deze op je foto. Het is dan simpel om je label recht of schuin te maken. Het effect ziet er leuk uit en geeft een grappig extra element aan je foto's.

Mystic*

Download: iOS

De naam van deze app doet niet vermoeden dat we met een foto app te maken hebben, maar dat is toch echt het geval. Mystic* is een leuke app waar je foto's en filmpjes mee kunt maken, die je dan daarna op allerlei originele manieren kunt bewerken. Mystic*is daarin behoorlijk uitgebreid.

Je kunt bijvoorbeeld hip artwork en lettertypes aan je foto's toevoegen, er een filtertje overheen gooien of met de belichting spelen. Voor kinderen zijn al deze opties fantastisch, vooral ook omdat deze app heel simpel werkt.

0 Reactie(s) op: De 4 leukste gratis foto-apps voor kinderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.