De beste gadgets voor je e-bike

Door: Maikel Dijkhuizen | 27 maart 2022 15:23

Review

Je e-bike is niet compleet zonder enkele handige gadgets. Of dat nu te maken heeft met de beveiliging van je fiets, de bescherming van de accu of de elektrische fiets zelf in nette staat houden, hier vind je enkele van onze aanraders.

Lunivo Powerbank

Prijs: Ca. € 25,-
www.lunivo.de (ook op Amazon te vinden) 

Tijdens het gebruik van een fietsnavigatie-app loopt de accu van een smartphone nogal snel leeg. In dat geval komt deze powerbank van Lunivo (te zien in bovenstaande afbeelding) goed van pas. De fabrikant levert namelijk bevestigingsmateriaal voor je stuur mee. Hierop kun je de powerbank vervolgens vastklikken. 

Met een capaciteit van 10.000 mAh laad je de meeste smartphones minimaal één keer op. Aan de hand van drie leds kun je de resterende batterijcapaciteit in de gaten houden.

ABUS Alarmbox

Prijs: Ca. € 50,- 
www.abus.com

E-bikes zijn vanwege hun relatief hoge marktwaarde interessant voor dieven. Met dit alarm van ABUS schrik je potentiële rovers af. Zodra de sensors beweging van de tweewieler detecteren, loeit er een sirene van honderd decibel. Dat duurt zo’n vijftien seconden. Komt de dief weer terug, dan gaat de sirene opnieuw af. 

ABUS levert bevestigingsmateriaal mee om het apparaatje aan de fiets te bevestigen. Geïnteresseerden hebben keuze tussen een zwarte en blauwe uitvoering.

Basil Display Cover

Prijs: € 11,99
www.basil.com

Staat je e-bike enige tijd in de schuur of garage, dan komt er na verloop van tijd stof en overig vuil op het display. De Basil Display Cover biedt daartegen bescherming. Dit hoesje kun je ook tijdens het transport op een fietsendrager gebruiken, zo voorkom je beschadigingen. Het materiaal bestaat uit neopreen met een dikte van 4,5 millimeter.

Fahrer Electric Cap M

Prijs: € 12,90
www.fahrer-berlin.de

Bezit je een e-bike met een frameaccu van Bosch, dan is de Electric Cap M van Fahrer een nuttig hulpje. Wanneer je de accu in de wintermaanden opbergt, liggen de kwetsbare contactpunten namelijk open. Bevestig deze beschermkap met behulp van klittenband om beschadigingen aan de contactpunten te voorkomen.

Meer nuttige spullen aanschaffen voor je e-bike? Neem ook een kijkje bij onze overzichten voor beste accuhoezen, beste fietsendragers en beste telefoonhouders voor elektrische fietsen.

0 Reactie(s) op: De beste gadgets voor je e-bike

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.