Wat is de beste streamingdienst voor video?

Door: Jeroen Boer | 24 juni 2015 11:56

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Het downloaden van illegaal aangeboden films en series is in Nederland al meer dan een jaar niet langer toegestaan. Gelukkig zijn er steeds meer legale diensten waarmee je films en series naar je huiskamer kunt streamen. Wij hebben het aanbod vergeleken.

Streamen staat voor gemak, je kiest een titel, drukt op afspelen en je kunt direct kijken zonder dat je een film eerst moet downloaden. Dat er behoefte is aan streaming, is duidelijk. Netflix schijnt in Nederland door 865.000 huishoudens gebruikt te worden en de illegale streamingdienst Popcorn Time gaat daar waarschijnlijk zelfs overheen. In dit artikel laten we Popcorn Time buiten beschouwing en richten we ons enkel op legale streamingdiensten. Toch is een selectie nog niet zo makkelijk als het klinkt. We wilden in beginsel eigenlijk alleen diensten vergelijken die voor iedereen af zijn te sluiten, eigen diensten van bijvoorbeeld televisieaanbieders komen hierdoor niet in aanmerking.

Toch maken we voor Ziggo's MyPrime een uitzondering omdat dit een van de weinige onbeperkte streamingdiensten is. We hebben tevens besloten om alleen diensten te vergelijken die streamen, dus Apples iTunes of Googles Play waar je titels moet downloaden nadat je ze huurt of aanschaft, hebben we niet meegenomen. Vanuit muziekstreamingdiensten als Spotify en Deezer zijn we gewend dat eigenlijk alle titels, zowel oude als de allernieuwste albums geluisterd kunnen worden. In de filmindustrie zit het rechtenmodel anders in elkaar en worden titels doorgaans eerst exclusief aan televisiezenders verkocht. Legale streamingdiensten hebben dus nooit een compleet aanbod.

Onbeperkt streamen

Onze voorkeur gaat uit naar onbeperkt streamen, dat maakt de kosten voorspelbaar en je kunt gerust dingen uitproberen waarvan je niet zeker weet of je het leuk vindt. Alleen Netflix kiest voor een volledig onbeperkt model. Bij Videoland en Ziggo krijg je naast de Unlimited- en MyPrime-titels ook titels aangeboden die je alleen kunt huren. Ook HBO GO en Film1 GO zijn onbeperkte streamingdiensten, maar zijn gezien het beperkte aanbod echt extraatjes bij de bijbehorende televisiezenders.

Het aanbod zelf bekijken

Het belangrijkste bij de keuze van een streamingdienst is waarschijnlijk het aanbod. Netflix laat je zonder abonnement niet zien wat het aanbiedt, maar je kunt de dienst wel een maand lang gratis uitproberen. Let wel op dat dit proefabonnement automatisch wordt verlengd naar een maandelijks abonnement. Videoland toont netjes het aanbod, daarnaast kun je het een maand gratis uitproberen. Ook dit wordt automatisch omgezet in een maandelijks abonnement. Voor Pathé Thuis, Film1 GO en HBO GO kun je het complete aanbod via de website bekijken. Abonnees van Ziggo kunnen via hun settopbox het aanbod van MyPrime en de huurfilms zien. Daarnaast is het aanbod te raadplegen via de website.

Je kunt Netflix en Videoland Unlimited een maand lang gratis uitproberen.

0 Reactie(s) op: Wat is de beste streamingdienst voor video?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.