Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

'Digitalisering verandert economie'

Door: De Telegraaf | 12 oktober 2012 15:07

Algemeen

Digitalisering verandert de Nederlandse economie meer dan robotisering, stelt het economisch bureau van ING in een maandag gepubliceerd rapport op basis van een eigen studie. Onder digitalisering wordt verstaan snellere chips, het gebruik van 'big data' (bijvoorbeeld klantgegevens en transactiedata) en het verbinden van apparaten met internet om gegevens uit te wisselen. Deze technologieën zullen een grote impact hebben op de economie van ons land, meer dan robotica, 3D-printen, alternatieve energie en nieuwe materialen, verwachten de economen van de bank.

De Randstadprovincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht, en Noord-Brabant en Flevoland hebben voldoende aanpassingsvermogen om hierop in te spelen. Ze beschikken over een dynamisch bedrijfsleven en een relatief hoogopgeleide en jonge beroepsbevolking. Zeeland, Limburg, Overijssel, Drenthe en Friesland werken met een een lager opgeleide en oudere beroepsbevolking en een minder dynamisch bedrijfsleven. Zij zullen meer moeite hebben met de veranderingen die op komst zijn. Hier ligt voor overheden, onderwijs en bedrijfsleven een uitdaging om ook deze provincies vooruit te brengen. Door hier in te zetten op smart industry en smart farming wordt de Nederlandse uitgangspositie nog sterker en kan een extra groeimotor ontstaan'', zegt hoofdeconoom Marieke Blom van het ING-bureau. 'Smart' (slim) staat hier voor het verbeteren van de productie in de maakindustrie en de landbouw met behulp van ICT .

0 Reacties op: 'Digitalisering verandert economie'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.