Drie leuke Sinterklaas-apps

Door: Martin Gijzemijter | 04 december 2018 19:08

How To

Het Sinterklaasfeest zit er alweer bijna op, en juist dat is het moment waarop het feest op z’n hevigst losbarst. Gedichten moeten nog snel geschreven worden, er moeten nog spannende zaken bedacht worden, kortom, werk aan de winkel. Gelukkig zijn er leuke gratis Sinterklaas-apps om je te helpen.

Uiteraard staat de App Store vol met leuke apps voor Sinterklaas. Zo vind je tegenwoordig een waslijst aan spelletjes met Sinterklaas in de hoofdrol. Leuk, maar niet nuttig voor de last-minute sinterklaas stress. Wij richten ons puur op de apps die je helpen de druk wat te verlichten.

Bellen met Sinterklaas

Heeft de goedheiligman op het laatste moment afgezegd of is er een andere reden waarom je kinderen even persoonlijk contact moeten hebben met Sinterklaas? Geen probleem, dan laat je ze toch gewoon even bellen met de Sint? Dat kan eenvoudig met deze app. De app zit bijzonder goed in elkaar. Je kunt allerlei informatie over je kind(eren) opgeven, zoals naam, leeftijd, interesses enzovoort. Het gebruik van de app is gratis, maar er is wel veel reclame. Als Sint je belt in de gratis versie, worden naam en interesses niet genoemd. De betaalde versie (1,99 per jaar) biedt die optie wel. Je kunt daarnaast ook chatten met Sint in de app. Écht heel leuk.

Sinterklaas-apps

Rijmwoordenboek

André Hazes stond er bekend om, maar ook voor Sinterklaasavond is het rijmwoordenboek een uitkomst. Gelukkig hoef je daarvoor nu niet meer uren door een boek te bladeren, maar kun je gebruik maken van de app Rijmwoordenboek. De werking is kinderlijk eenvoudig. Typ een woord waarvan je het rijmwoord zoekt, en de app zal je onmiddellijk voorzien van een reeks rijmwoorden. Erg geavanceerd is deze Sinterklaas-app niet, maar werken doet hij wel en daar gaat het natuurlijk allemaal om.

Sinterklaas-apps

Rijmpiet

Heb je écht geen tijd meer om zelf een gedicht te schrijven, maar heb je wel een naam en een cadeau? Dan kan de app Rijmpiet het razendsnel voor je oplossen. Je vult simpelweg een naam in en het cadeau dat je geeft, waarna je drukt op Maak een gedicht. Er wordt dan direct een gedicht gegenereerd. Je kunt dat integraal overnemen, maar je kunt ook besluiten om bepaalde zinnen te vervangen voor anderen zinnen. Vervolgens kun je de tekst eenvoudig exporteren naar notities, mail, of een andere app. Het is niet de meest elegante optie, maar absoluut de snelste.

Sinterklaas-apps

0 Reactie(s) op: Drie leuke Sinterklaas-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.