Sites die helpen bij Sinterklaasgedichten schrijven

Door: Martin Gijzemijter | 30 november 2018 22:12

How To

Sinterklaas staat voor de deur (misschien wel letterlijk) en dat betekent dat we aan de bak moeten met sinterklaasgedichten. De beste man kan natuurlijk niet voor alle volwassenen een gedicht schrijven, dus moeten we dat zelf doen. Maar wat als je totaal geen rijmtalent hebt, of als je simpelweg geen tijd en / of zin hebt om aan de rijmelarij mee te doen? In dat geval is er hulp.

Internet heeft leuke en minder leuke kanten, maar een groot voordeel is dat er een dienst is voor álles dat je kunt bedenken. Dus ook voor het schrijven van gedichten. We hebben drie dichtservices voor je opgezocht.

Wehkamp

Je wist het misschien niet, maar bij Wehkamp kun je meer bestellen dan een setje Happy Socks en de nieuwe Google Home. Het online warenhuis biedt je namelijk ook de optie om hen je gedichten te laten schrijven. Wat dat kost? Helemaal niets. Van 1 tot en met 3 december zitten er drie rijmpieten klaar die je via de site kunt benaderen om een gedicht te laten schrijven over je cadeau. Nadat je je aanvraag hebt gedaan neemt het bedrijf telefonisch contact met je op. Of daar nog een aanbieding uit voortvloeit weten we niet, maar we gaan vooralsnog uit van het feit dat dit gewoon een leuke ludieke dienst is van Wehkamp.

Vijftwaalf.nl

Vijftwaalf.nl is een dichtservice die al sinds 2001 mensen voorziet van een gratis gedicht uit het archief of een gedicht op maat. Je vraagt een gedicht aan door zoveel mogelijk informatie te verstrekken, waarbij je ook kunt kiezen wat de toon is van je gedicht (serieus, grappig, grof). Prijzen van deze dienst variëren van €4,95 voor een gedicht van 8 regels, tot €149,94 voor een gedicht van 250 regels. Bijzonder aan deze dienst is de spoedservice, ook een gedicht dat je binnen een uur nodig hebt, kun je nog aanvragen (maar voor haast mag je wel diep in de buidel tasten).

Dichtpietjes.nl

Sinterklaasgedichten zijn in de regel lekker laagdrempelig. Het kan echter ook zijn dat je op zoek bent naar iets dat wat meer literair is onderlegd. Een gedicht dat verder gaat dan het ABAB-schema, en dat doorspekt is met hyperbolen, alliteraties en praeteritio’s (ja, wij moesten dat ook Googlen). Als dit is waar je naar zoekt, dan is Dichtpietjes.nl de dichtservice die je moet hebben. Een dichtservices voor literair intellectuele gedichten, die ook in het Engels, Frans of Italiaans kunnen worden geschreven.

0 Reactie(s) op: Sites die helpen bij Sinterklaasgedichten schrijven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.