Organiseer je mail met Gmail's verstopte sterren

Door: ian-paul | 18 mei 2015 14:43

How To

Er gaat niets boven een netjes georganiseerde Gmail-inbox om je stress en zorgen weg te nemen. Maar er is één handig onderdeel van je e-mail dat misschien minder goed bekend is: Gmail's Starred-gedeelte.

Ik ben dol op het gebruiken van sterren in Gmail om me te helpen herinneren aan belangrijke berichten of e-mails die ik voor later wil bewaren. Labels zijn prima, maar het aanklikken van een sterretje is veel sneller dan het instellen van een aantal filters of het naar categorieën slepen van berichten. Lees ook: 13 tips voor Gmail - Benut alle functies van Googles maildienst.

Maar wist je dat het Starred-gedeelte meer heeft dan alleen maar gele iconen? Als je je Gmail-instellingen binnengaat, kun je rode, oranje, paarse, groene en blauwe sterren toevoegen, evenals vinkjes, gekleurde uitroeptekens en andere items.

Moet je die mooie gekleurde sterretjes eens zien!

Je kunt al deze verschillende kleuren gebruiken om onderscheid te maken tussen items die een tijdig of dringend antwoord vereisen, berichten die je voor later in de week moet bewaren of enig ander systeem dat je wilt hanteren.

Het nadeel van de sterretjes is dat je zult moeten onthouden wat je productiviteitsregeling is; er is geen manier om een naam of doel aan een kleur toe te kennen.

De boel gereedmaken

Klik vanuit je Gmail-inbox op het tandwielicoontje in de rechterbovenhoek en klik op Settings.

De standaardinstellingen voor Gmail-sterren.

Wanneer de instellingen geopend worden, zou je standaard het tabblad General te zien moeten krijgen. Zoek naar het Stars-gedeelte ergens bovenaan. Als je gewoon wilt beginnen met de standaardinstellingen van Google, kun je 4 sterren of alle sterren selecteren om meer kleuren tot je beschikking te hebben.

Je kunt ook elke ster of elk icoontje van de Not in use:-categorie naar In use: slepen. Op die manier krijg je alleen het aantal sterren dat je wilt of nodig hebt. Je kunt ook binnen de In use:-categorie sterren verslepen om de line-up precies te krijgen zoals je hem wilt hebben - dit zal later belangrijk worden.

Scrol zodra je klaar bent helemaal omlaag en klik op Save Changes. Je komt vervolgens weer bij de inbox terecht.

De sterren gebruiken

Wanneer je een bericht ziet dat je een ster wilt geven, moet je er eenmalig op klikken om de standaard gele kleur te krijgen. Klik er opnieuw op en je line-up komt tevoorschijn. Door te blijven klikken kun je de hele reeks doorlopen.

0 Reactie(s) op: Organiseer je mail met Gmail's verstopte sterren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.