Endeit casht op videoreclamebedrijf

Door: De Telegraaf | 16 september 2012 21:54

Algemeen

Investeringsfonds Endeit, het vehikel van Hubert Deitmers en Joop van den Ende, heeft zijn Britse deelneming Unruly verkocht. De distributeur van commerciële video's komt voor circa €156 miljoen in handen van het Amerikaanse News Corp.

Dat heeft Unruly woensdag bekendgemaakt. Het bedrijf is in 2006 opgericht en plaatst bijvoorbeeld reclamevideo's tussen artikelen op websites. De videoplayer opent pas als de lezer een bepaald punt in de tekst heeft bereikt.

Verder heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het voorspellen welke reclamevideo's het meest gedeeld zullen worden op sociale media. Het concern heeft zo'n 200 werknemers verdeeld over vijftien kantoren. Het hoofdkwartier staat in Londen en het bedrijf draait een omzet van zo'n $50 miljoen.

Endeit is sinds 2012 aan boord bij Unruly. Naast de Nederlanders stappen ook de investeringsfondsen Amadeus en BGF uit.

Endeit verkocht onlangs bijvoorbeeld ook zijn belang in tv-producent Eyeworks. De investeerder maakte eind augustus bekend dat het een nieuw fonds opricht voor investeringen in internetbedrijven.

News Corp is het Amerikaanse mediconcern van Rupert Murdoch. Met de overname wil het bedrijf zijn positie versterken op het gebied van videoreclame op digitale platformen en smartphones en tablets.

0 Reactie(s) op: Endeit casht op videoreclamebedrijf

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.