EX-topman telecomreus Vimpelcom opgepakt

Door: De Telegraaf | 05 november 2012 15:06

Algemeen

Voormalig topman Jo Lunder van het in Nederland zetelende telecomconglomeraat Vimpelcom is opgepakt. Het concern wordt verdacht van omkoping.

Dat meldt de Noorse zender NRK donderdagmiddag. Lunder kwam net van het vliegveld na een bezoek aan Londen en is toen aangehouden, aldus de zender. Vimpelcom, dat zijn fiscale zetel op de Amsterdamse Zuidas heeft, zou volgens de Zweedse openbaar aanklager voor $55 miljoen mensen hebben proberen om te kopen. In ruil voor betalingen wilde het toegang tot de groeiende telecommarkt in Oezbekistan. Lunder voerde in die periode het bewind over Vimpelcom.

Forse aderlating

De reden voor zijn aanhouding is niet bekendgemaakt. Zijn advocaat heeft tegenover Bloomberg bevestigd dat Lunder in Noorwegen is aangehouden.

Vimpelcom, dat 57.000 werknemers telt en had vorige week een marktwaarde van $10,5 miljard die is gezakt tot $6 miljard, ligt al maanden onder het vergrootglas nadat justitie vorig jaar bij het concern binnenviel.

Miljoenenreservering

Telecomaanbieder Vimpelcom zet 900 miljoen dollar (817 miljoen euro) opzij voor eventuele boetes die het in Nederland en de Verenigde Staten kan krijgen wegens corruptie.

Het Noorse telecombedrijf Telenor wil helemaal af van zijn belang van 33 procent in de Russische branchegenoot VimpelCom.

Al het financiële nieuws elke ochtend in je mailbox? Meld hier aan

0 Reactie(s) op: EX-topman telecomreus Vimpelcom opgepakt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.