Facebook integreert apps van derden in Messenger

Door: daan-doedens | 26 maart 2015 10:29

Nieuws

Facebook gooit de sluizen open voor apps van externe partijen. Nu het bedrijf zijn chat-app los heeft getrokken van de normale Facebook-app, wordt de weg vrijgemaakt voor apps die dingen kunnen die Facebook zelf niet kan.

Het is allemaal onderdeel van het grote masterplan om van Facebook Messenger een volledig op zichzelf staand platform te maken. Lees ook: Terug in de tijd kijken met Facebook.

Zo'n 40 apps zouden er al zijn aangesloten, en daar blijft het vast niet bij. Wil je een GIF-bestandje sturen naar een van je vrienden? Download de add-on klaas is Kees. Elke app heeft zijn eigen trucje, dat je kunt zien als je die add-on ook daadwerkelijk downloadt. Zo zit je niet meer vast aan de stickers die Facebook niet al te lang geleden in zijn chat-app gooide.

Virtual reality

Maar er is meer. Facebook bouwt ook een feature in de chat-app die het mogelijk maakt om direct met bedrijven te chatten over een aankoop die je hebt gedaan, zonder dat je vast zit aan ellenlange e-mailsessies die op niets uitlopen. Voorlopig zijn er nog maar een paar (Amerikaanse) bedrijven bij aangesloten, maar er is een inschrijfprogramma voor webshops geopend.

Facebook heeft ook nieuwe ideeën op het gebied van video. 360 graden-video's komen naar de VR-headset van Oculus, en diezelfde video's kun je binnenkort ook gewoon in je nieuwsfeed verwachten, zonder dat je er een virtual reality-bril voor nodig hebt. Daarnaast laat Facebook je video's die je vindt op de sociale netwerksite embedden op andere websites, zodat dat leuke kattenfilmpje niet meer gevangen zit tussen de muren van Facebook.

2 Reactie(s) op: Facebook integreert apps van derden in Messenger

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 maart 2015 14:42 Anoniem
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 april 2015 15:59 Anoniem
  Facebook heeft alleen maling aan privacy. De daaraan gekoppelde apps werken onder dezelfde voorwaarden. Op die manier kan Fb dus nog meer gegevens over haar klanten verzamelen. Duh!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.