KickassTorrents offline, eigenaar gearresteerd

Door: De Telegraaf | 21 juli 2016 09:07

Algemeen

De Poolse politie heeft woensdag in opdracht van de Verenigde Staten de 30-jarige eigenaar van de bekende downloadsite KickassTorrents gearresteerd. De website is niet meer te bereiken, al zijn er nog wel minder officiële proxy-versies te bezoeken.

De Verenigde Staten willen de eigenaar, Artem Vaulin, berechten wegens schending van het auteursrecht en medeplichtigheid aan witwassen. Ze zullen Polen om uitlevering vragen. Lees ook: Zo draai je Popcorn Time in je browser.

The Pirate Bay

Het leek enige tijd wat rustiger in torrentland, nadat er rond die andere grote site, The Pirate Pay, veel te doen was. De afgelopen twee jaar lag die site er meerdere keren uit, en was er zelfs een inval in het serverpark waar de data stond opgeslagen. Sindsdien is The Pirate Bay door KickassTorrents voorbijgestreefd als meest gebruikte torrentsite ter wereld.

Op KickassTorrents zijn torrents te vinden, bestandjes die het mogelijk maken grote bestanden, bijvoorbeeld films en muziek, uit te wisselen. Vaak rust er auteursrecht op die bestanden, en is het dus verboden die te verspreiden zonder toestemming van de eigenaar.