Finland krijgt eigen emoji's

Door: De Telegraaf | 05 november 2012 16:49

Algemeen

Als je aan Finland denkt dan denk je aan sauna, Nokia en metalmuziek. Althans daar gaat het Finse ministerie van Buitenlandse Zaken van uit. De ThisisFinland website komt met een speciale adventskalender met achter elk luikje een eigen Finse emoji.

Finland is daarmee het eerste land ter wereld dat zijn eigen setje emoji stickers krijgt. Op de adventskalender verschijnen 24 emoji, waarvan de eerste drie nu bekend zijn gemaakt. In totaal zullen er echter meer dan 30 verschijnen die vanaf 1 december gedownload kunnen worden.

Op diezelfde dag verschijnt de emoji kalender in dertien verschillende talen, waaronder Engels, Duits, Arabisch, Japans en Turks. Een woordvoerster van het ministerie benadrukt dat hoewel de Finland emoji een ironisch tintje hebben, ze wel moeten bijdragen aan de kennis over de speciale features en de kracht van het land.

"De emoji die vooral gebruikt worden door jonge mensen hebben de communicatie net zo revolutionair veranderd als de uitvinding van sms. Emoji's worden gebruikt om visueel te communiceren in plaats van verbaal en dat past bij Finnen", aldus woordvoerster Petra Themann.

0 Reactie(s) op: Finland krijgt eigen emoji's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.