Garmin kondigt VÍVOACTIVE 4 SERIES aan

Door: Martin Gijzemijter | 05 september 2019 13:00

VÍVOACTIVE 4
Nieuws

Dankzij de geruchtenmachine was het stiekem niet echt een verrassing meer, maar tijdens de IFA heeft Garmin hem dan ook echt aangekondigd, de VÍVOACTIVE 4 SERIES, de smartwatch die je helpt gezond worden en blijven.

Het horloge lijkt in veel opzichten op z’n voorganger, wat natuurlijk niet zo heel raar is, aangezien die smartwatch slecht iets meer dan een jaar oud is. Nieuw aan dit model is de aanwezigheid van de Pulse Ox sensor.

Pulse Ox

Pulsoximetrie (of kortweg Puls-Ox) is een niet invasieve methode die wordt gebruikt om de verzadiging van zuurstof in de bloedbaan te meten. De sensor op de VÍVOACTIVE 4 SERIES maakt gebruik van een combinatie van rode en infrarode lichten met sensoren aan de achterkant van het apparaat die het percentage zuurstofrijk bloed (SpO2%) in het bloed van de drager kunnen bepalen. Deze waarde zou in de meeste gevallen 95% of hoger moeten zijn, maar kan worden beïnvloed door hoogte, activiteiten en de gezondheid van een persoon, kortom, een belangrijke waarde om te meten tijdens het sporten.

Ademhaling en hydratatie

Ademhaling en hydratatie zijn volledig te volgen op het horloge. Hydratatie kon ook worden gemeten met de voorganger van deze smartwatch, maar dat kon vooralsnog alleen in de app, nu kan het op het horloge zelf. Nieuw in dit model zijn ook geanimeerde workouts. Met deze functie ontvang je op het horloge, en dus niet in de app, eenvoudige te volgen geanimeerde kracht-, cardio-, yoga en Pilates workouts, rechtstreeks op je display.

Serie vier van de Vivoactive komt in twee smaken, te weten de Vivoactive 4S met een diameter van 2,79 centimeter en de Vivoactive 4, met een diameter van 3,3 centimeter.

0 Reactie(s) op: Garmin kondigt VÍVOACTIVE 4 SERIES aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.