Garmin lanceert vivomove 3 serie

Door: Martin Gijzemijter | 05 september 2019 13:33

vivomove 3
Nieuws

Garmin is inmiddels een belangrijke speler in de markt voor smartwatches, en één van de redenen daarvoor is dat het bedrijf verder kijkt dan technologie alleen. Zo heeft het bedrijf de vivomove-serie ontwikkeld voor smartwatch-gebruikers die op hun gezondheid willen letten, maar ook een stijlvol horloge om hun arm willen hebben. Vandaag lanceerde het bedrijf tijdens de IFA de vivomove 3 serie.

De vívomove 3 serie is de opvolger van de vívomove HR en beschikt over interessante nieuwe functies, zoals Pulse Ox en Body Battery energiemonitoring, GPS en Garmin Pay.

Pulse Ox

Pulsoximetrie (of kortweg Puls-Ox) is een niet invasieve methode die wordt gebruikt om de verzadiging van zuurstof in de bloedbaan te meten. De sensor op de VÍVOACTIVE 4 SERIES maakt gebruik van een combinatie van rode en infrarode lichten met sensoren aan de achterkant van het apparaat die het percentage zuurstofrijk bloed (SpO2%) in het bloed van de drager kunnen bepalen. Deze waarde zou in de meeste gevallen 95% of hoger moeten zijn, maar kan worden beïnvloed door hoogte, activiteiten en de gezondheid van een persoon, kortom, een belangrijke waarde om te meten tijdens het sporten.

Body Battery

Body Battery is een functie waarbij de vivomove 3 je stressniveau, slaapkwaliteit en activiteitsgegevens analyseert om je algemene Body Battery-niveau te bepalen. Net als een brandstofmeter van een auto, geeft het de hoeveelheid beschikbare reserve-energie Toelichting nummer één aan. Het Body Battery niveaubereik ligt tussen 0 tot 100, waarbij 0 tot 25 staat voor een lage energiereserve, 26 tot 50 voor een gemiddelde energiereserve, 51 tot 75 voor een hoge energiereserve, en 76 tot 100 voor een zeer hoge energiereserve. Je vívomove 3 geeft je op die manier goed inzicht in hoe het gesteld is met je ‘interne batterij’.

Modellen

De premium vívomove Luxe (42mm) heeft een roestvrijstalen bezel en behuizing met de keuze uit een horlogeband van Italiaans leer of een Milanese metalen band. De smartwatch beschikt over twee AMOLED kleuren touchscreens met bewegende wijzers en interactieve smartwatch-graphics.

De vívomove Style (42mm) heeft een geweven nylon of siliconen polsband, een aluminium bezel en een behuizing met modieuze metalen details. De smartwatch heeft gebogen Gorilla Glass en net als vívomove Luxe, twee AMOLED kleuren touchscreens.

De vívomove 3 en 3S zijn verkrijgbaar in twee formaten (met een kastgrootte van 44 mm en 39 mm). De smartwatch heeft een monochroom touchscreen met roestvrijstalen behuizing.

0 Reactie(s) op: Garmin lanceert vivomove 3 serie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.