Gezocht: woekeradviseur met floppydisk

Door: De Telegraaf | 27 januari 2012 07:05

Algemeen

Vereniging Woekerpolis.nl roept financieel adviseurs op om oude software in te leveren waarmee ze ooit offertes voor woekerpolissen hebben gemaakt. „Onder adviseurs is het een publiek geheim dat het hier om ondeugdelijke software ging."

Dit stelt verenigingsvoorzitter Ab Flipse. Hij erkent dat de 97.000 woekerpolisgedupeerden, verenigd in Woekerpolis.nl, hiermee in feite een beroep doen op de beroepsgroep die de polissen aan hen heeft verkocht, met name in de jaren negentig. Veel adviseurs dachten volgens Flipse echter met een goed product te maken te hebben. „Adviseurs hebben ze ook voor zichzelf en hun familie afgesloten. Pas later werden de hoge kosten in deze polissen duidelijk."

Rooskleurig

Op basis van de software die verzekeraars verstrekten, werden honderdduizenden van deze polissen verkocht. Het gaat hierbij om beleggingsverzekeringen die na bijvoorbeeld dertig jaar voor een kapitaal moeten zorgen dat het pensioen aanvult of waarmee een hypotheek kan worden afgelost. Flipse: „De eindkapitalen die uit de rekenprogramma's kwamen rollen voor de offerte aan de klant, klopten echter niet. Dat kapitaal is veel te rooskleurig voorgesteld, het kon eenvoudig nooit worden gehaald."

Floppydisks

Flipse wil aantonen dat het hierbij om opzet van verzekeraars gaat en zoekt nu bewijzen. Zonder deze 'sjoemelsoftware' waren er nooit zoveel beleggingsverzekeringen verkocht." Veel adviseurs die Flipse zelf heeft gesproken, hebben de software - doorgaans meer dan vijftien jaar oud - niet langer. „Vandaar de oproep." De vereniging kan de software, op cd's en floppydisks, goed gebruiken in de procedures die zij tegen verzekeraars voert. Flipse: „Ze zullen ons een extra steun in de rug geven. Het zal helpen de rechter te overtuigen dat klanten stelselmatig verkeerd zijn voorgerekend."

0 Reactie(s) op: Gezocht: woekeradviseur met floppydisk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.