Glasvezelreus Reggeborgh krijgt entree tot Duitse markt

Door: De Telegraaf | 04 september 2012 14:24

Algemeen

Investeerder Reggeborgh kan aan de slag in Duitsland. Het heeft de instemming van de Europese Commissie gekregen voor zijn overeenkomst met het Duitse Deutsche Glasfaser, in handen van private equitybedrijf KKR om in Duitsland glasvezelnetwerken aan te leggen. 

Dat meldt de Europese Commissie vrijdag. Investeringsmaatschappij Reggeborgh (Reggefiber/Eurofiber) van Dik Wessels wil al enige tijd zijn activiteiten vanuit Nederland uitbreiden in Duitsland, een relatief onontgonnen gebied. In Nederland heeft het concern onder Wessels honderden gemeenten aangesloten op het supersnelle glasvezel. Reggeborgh en Glasfaser hebben een contract gesloten voor €450 miljoen, waarmee de groei voor verschillende jaren verzekerd is.  Dat contract was afhankelijk van de instemming vanuit Brussel.Jonge glasvezelmarktVolgens de Europese Commissie houden de twee bedrijven in de nog jonge glasvezelmarkt in Duitsland nog voldoende concurrentie, en overtreden zij de mededingingsregels niet.

Dik Wessels verkocht met Reggeborgh zijn belang in Reggefiber eerder aan KPN. Eurofiber werd overgenomen door Antin, in handen van Britse en Franse investeerders. In Nederland izijn beide partijen nog volop actief in het aansluiten van Nederlandse huishoudens en ondernemingen.

Klik hier voor al het actuele beurs- en bedrijfsnieuws

0 Reactie(s) op: Glasvezelreus Reggeborgh krijgt entree tot Duitse markt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.