Google Earth wordt een stuk leuker met deze uitbreidingen

© PXimport

Google Earth wordt een stuk leuker met deze uitbreidingen

Geplaatst: 23 juli 2015 - 16:08

Aangepast: 14 december 2022 - 15:22

Chwhynny Overbeeke

Google Earth bestaat dit jaar 10 jaar, en om dit te vieren heeft Google twee nieuwe uitbreidingen aan de dienst toegevoegd: Voyager en Earth View. Wat kun je ermee?

 

© PXimport

De nieuwe uitbreidingen van Google Earth.

Google Earth is een dienst waarmee je geavanceerde geografische beelden kunt bekijken - zowel historisch als up-to-date materiaal. Lees ook: Apple koopt concurrent Google Earth.

Een heleboel locaties, zoals bezienswaardigheden en bedrijfspanden, zijn gemarkeerd zodat je ze handig kunt opzoeken en terugvinden, en je kunt je eigen markeringspunten toevoegen en opslaan. Bovendien is het mogelijk om helemaal vanuit de ruimte in te zoomen naar straatniveau en in 3D over steden heen te vliegen. Je kunt zelfs de zee induiken met de Ocean functie!

Maar dat is niet alles. Je kunt zelfs naar de maan of naar Mars vliegen en live beelden bekijken van andere sterrenstelsels en objecten in de ruimte. Bovendien kun je naar podcasts luisteren en onderzoek van wetenschappers lezen.

 

© PXimport

De Sky functie, waarmee je de ruimte kunt verkennen, bestaat al een tijdje.

Google Earth is gratis verkrijgbaar in de vorm van een desktop-app, een iOS- of Android-app en een browser-plugin. De desktop-app kan momenteel gratis geüpgraded worden naar de Pro-versie. Je krijgt dan toegang tot allerlei geavanceerde zakelijke tools zoals meetinstrumenten om oppervlakten en afstanden te berekenen, een functie om spreadsheets met adressen te importeren om deze in kaart te brengen, een Movie Maker om mediamateriaal te creëren, toegang tot beeldmateriaal met een hoge resolutie en meer.

De nieuwe Voyager functie

Voyager is een geheel nieuwe functie in de desktopversie van Google Earth. Hiermee kun je snel geweldig nieuw beeldmateriaal van over de hele wereld vinden. De verschillende soorten beeldmateriaal zijn in vijf categorieën onderverdeeld en worden met een aparte kleur aangeduid.

De eerste categorie, Street View Highlights, geeft hoogtepunten uit Street View weer, waaronder het Paleis op de Dam, de rivier de Theems, de Golden Gate Bridge, de Taj Mahal en nog veel meer. Earth View Landscapes is een schitterende collectie satellietfoto's van landschappen over de hele wereld. Zo kun je zien hoe bepaalde plekken op aarde er vanuit de ruimte uitzien.

 

© PXimport

De Big Ben in Londen in de prachtige 3D Cities functie van Google Earth.

Met 3D Cities kun je steden en dorpen in fotorealistisch 3D bekijken en kantelen, heel leuk om mee te spelen! Satellite Imagery Updates geeft de meest recent gepubliceerde satellietbeelden weer op een kaart.

Als je vanwege het grote aanbod geen keuze kunt maken, kun je met Highlight Tour een snelle rondleiding krijgen door een aantal Voyager locaties.

Nieuwe Earth View uitbreidingen

Earth View is geen nieuwe functie, maar voor de tiende verjaardag van Google Earth heeft het bedrijf aangekondigd dat de collectie met foto's geüpdatet zal worden met meer dan 1500 prachtige landschappen van elk continent. Deze kun je via de Chrome extensie of een galerij op het web bekijken.

 

© PXimport

Met Earth View kun je schitterende satellietbeelden van landschappen op Aarde bekijken.

Earth View is vorig jaar begonnen als een klein project van een aantal Googlers die satellietbeelden doorzochten, op zoek naar mooie foto's. Inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer interessante functie die met de geplande uitbreidingen alleen nog maar beter zal worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten