Google kondigt Pixel 4 en Pixelbook Go aan

Door: Justin Doornekamp | 15 oktober 2019 17:32

Nieuws

Google heeft dinsdag tijdens het Made By Google-evenement in New York conform verwachting de Pixel 4 aangekondigd, naast de Pixelbook Go en de Nest Mini.

Een interessante functie in de Pixel 4 is Motion Sense, waarmee het mogelijk is om de telefoon te bedienen zonder deze aan te raken. Door middel van handgebaren kun je je telefoon bijvoorbeeld in de slaapstand zetten of kun je door je favoriete muziek zoeken.

Google benadrukt dat de Motion-sensor alle data lokaal opslaat, dus het bedrijf zegt geen inzicht te krijgen in wanneer en hoe je Motion Sense gebruikt. Ook de vernieuwde Google Assistent zal je privacy beter waarborgen, waarbij je meer opties hebt in het beheren van je gegevens en kun je spraakcommando’s zelf verwijderen als je dat wilt.

Verder vind je op de nieuwe smartphone een vernieuwde recorder, met dicteerfunctie. Spreek je iets in, dan kan de recorder-app dit direct omzetten in tekst. Voor de functie is in principe geen internetverbinding nodig.

Verder heeft het toestel twee camera’s aan de achterkant: één reguliere lens en een 2x telelens. Een ultra-wide camera ontbreekt. Google kondigde wat nieuwe camerafunctionaliteiten aan, waaronder de mogelijkheid om de exposure van foto’s aan te passen. Je kunt tijdens het maken van een foto nu direct en tegelijk de helderheid en schaduwen aanpassen. Verder is de witbalans verbeterd en maakt de Pixel 4 mooiere foto’s in het donker door middel van Astro Photography. Hierdoor zou het zelfs mogelijk zijn om de sterren te fotograferen.

Door Live HDR+ kun je daarnaast direct op het scherm ziet hoe de foto eruit komt te zien.

De Pixel 4 is beschikbaar vanaf 24 oktober in de kleuren Just Black, Barely White en Limited Edition Simply Orange voor een prijs van 799 dollar. Of en wanneer het toestel naar Nederland komt is vooralsnog niet bekend.

Pixelbook Go

Het Made By Google draaide vooral om de Pixel 4, maar Google kondigde desondanks nog wat andere apparaten aan. Zo komt Google met de Pixelbook Go, een dunne en lichte Chromebook met 13,3"-touchscreen. Het apparaat krijgt een prijskaartje vanaf 649 dollar en is in tegenstelling tot de oorspronkelijke Pixelbook en de Pixel Slate geen 2-in-1-apparaat maar een traditionele laptop.

De Pixelbook Go is 13 mm dik en weegt circa 0,9 kg. De accu werd ook onder handen genomen en zou 15% groter zijn, waardoor de laptop circa 12 uur meekan. Afhankelijk van het model is het apparaat beschikbaar met Intel Core m3, i5 en i7 en met full-hd- of 4k-scherm. De opslagruimte is 64GB, 128GB of 256GB.

Ook kondigde Google een tweede generatie van zijn oordopjes aan, de Pixel Buds. Vooral het bereik van de oordopjes is verbeterd, naast de accu die 5 uur lang meegaat. De oordoppen verschijnen in de lente van 2020 voor een bedrag van 179 dollar.

Nest Mini

Er komt verder een opvolger voor de Google Home Mini, genaamd Nest Mini. Deze zal vanaf 22 oktober in 23 landen beschikbaar zijn voor een bedrag van 49 dollar. De Mini komt in een nieuwe kleur (Sky) en door middel van een wallmount kun je het apparaatje aan de muur hangen.

Google Wifi wordt daarnaast Nest Wifi, dat twee keer zo snel moet zijn en 25% betere wifidekking moet hebben als zijn voorganger. De Nest Wifi is nu ook een slimme speaker voorzien van Googles spraakassistent.

0 Reactie(s) op: Google kondigt Pixel 4 en Pixelbook Go aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.