Gratis mobiel bellen nieuwe standaard

Door: De Telegraaf | 24 november 2012 09:01

Algemeen

De markt voor kleinverbruikers in mobiele telefonie krijgt een nieuwe standaard. Vanaf dinsdag zijn er goedkope telefoon-abonnementen beschikbaar waarin gratis bellen is inbegrepen.

Wie een abonnement neemt met 1 gigabyte aan data, kan voor deze optie kiezen. Sms'en is bij de meeste aanbieders al onbeperkt, maar de optie om gratis te bellen is voor kleinverbruikers nieuw.

Simpel is de eerste die zo'n bundel aanbiedt. Het bedrijf gebruikt daarbij een strategie die tegenovergesteld is aan die van Tele2. Dat lanceerde twee weken geleden zijn eigen mobiele netwerk. Tele2 biedt grote databundels aan met snel 4G-internet en de verplichte afname van een telefoon.

Simpel biedt juist geen abonnementen aan die groter zijn dan 3 gigabyte. Meteen een toestel bestellen met korting is niet mogelijk. Ook zal Simpel voorlopig nog geen snel internet aanbieden.

De markt voor sim-only is grotendeels in handen van slechts enkele spelers. Naast Simpel zijn dat Hollands Nieuwe (Vodafone) en Telfort en Simyo (beide KPN). Tele2 biedt de mogelijkheid wel aan, maar moedigt zijn klanten sterk aan om meteen een toestel aan te schaffen.

Lees het hele verhaal in DFT Avond: 'Ik bepaal nu weer zelf wat we doen'

0 Reactie(s) op: Gratis mobiel bellen nieuwe standaard

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.