Hacker richt pijlen op Merkel

Door: telegraaf-nl | 12 mei 2012 09:34

Algemeen

Een groep hackers heeft het sinds vorige maand voorzien op het CDU, de partij van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De hackers maken deel uit van een club die Pawn Storm heet, zo zeiden veiligheidsexperts van het Amerikaanse softwarebedrijf Trend Micro woensdag.

Pawn Stom werd een jaar geleden in verband gebracht met pogingen om computers in de Bondsdag, het Duitse parlement, binnen te dringen. De jongste pogingen lijken erop gericht vertrouwelijke informatie over CDU-kopstukken te pakken te krijgen. De computers van de hackers zouden onder meer opereren vanuit Nederland en Letland. Trend Micro heeft een rapport over zijn bevindingen aan het CDU overhandigd. De partij heeft laten weten het rapport te bestuderen.

Cyberspionage

Pawn Storm wordt gezien als een groepering voor cyberspionage. De groep zou zijn pijlen ook hebben gericht op oppositiepartijen in Rusland, diverse regeringen in Oost-Europa, Turkije, de VS en de NAVO. Trend Micro zegt dat de hackers partijen op het oog hebben die een gevaar voor Rusland kunnen zijn.

0 Reactie(s) op: Hacker richt pijlen op Merkel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.