Hackers jagen bij Dow Jones op dealtjes

Door: De Telegraaf | 19 oktober 2012 09:36

Algemeen

Russiche hackers hebben bij het moederbedrijf van de Wall Street Journal data te stelen over toekomstige deals voordat ze wereldkundig werden gemaakt.

Dat meldt de New York Times vrijdagavond.

Bij Dow Jones & Co werden de hackers gesignaleerd op de servers van het mediabedrijf. De FBI en Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben de inbraken in onderzoek. Volgens een bron is de inbraak van een zwaarder kaliber en ernstiger dan de hack eerder bij Dow Jones. Toen bleken hackers betaalinformatie van 3500 particulieren het hebben gevonden.

Bij de Wall Street Journal is informatie die onder embargo klaar ligt voor publicatie in de handen van beleggers waardevol. Met de informatie kunnen de hackers en klanten vroegtijdig posities op de beurs innemen, wachtend op het uitbreken van het nieuws om bij een koersstijging of -daling te profiteren.

In augustus kwamen veiligheidsdiensten al een fraudezaak met voorkennis op het spoor. Een Russisch sprekende hacker uit de Oekraïne werd aangeklaagd nadat ze vroeg toegang hadden gekregen tot 150.000 persberichten, waaronder resultaten van beursgenoteerde bedrijven.

 

0 Reactie(s) op: Hackers jagen bij Dow Jones op dealtjes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.