Hoe maak je een back-up van je Gmail-account?

Door: De Telegraaf | 18 november 2012 17:01

Algemeen

We raken langzamerhand steeds meer gewend aan het feit dat onze gegevens bewaard worden op de servers van anderen. Privacyvraagstukken daargelaten, kan dat ook prima, maar wat als je graag een reservekopie wilt?

Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar op het moment dat je besluit dat je een reservekopie wilt van al je mails in Gmail, wordt ineens duidelijk dat daar helemaal geen knop voor is in Gmail. Althans, die is er indirect wel, maar hij zit verdraait goed verstopt. Je kunt natuurlijk altijd een reservekopie maken door ál je e-mail te forwarden naar een Pop-account dat je in het e-mailprogramma op je pc hebt geconfigureerd (waarbij je kunt instellen dat ook mails uit het verleden moeten worden doorgestuurd). Je kunt echter ook kiezen voor een eenmalige back-up (die je dan eens in de zoveel tijd uitvoert), met behulp van Google Takeout.

Je doet dit door te surfen naar www.google.com/settings/takeout en vervolgens in het overzicht aan te geven welke onderdelen van je Google-account je wilt opnemen in je reservekopie. Dat kan dus mail zijn, maar ook fotoalbums, blog-posts van Blogger en noem maar op.

Eenmalige reservekopie

Met Google Takeout maak je eenvoudig een reservekopie van je Gmail-account

Schakel de schakelaars uit voor de onderdelen die je niet wilt opnemen in je reservekopie en klik onderin op Volgende. Vervolgens geef je aan hoe het archief moet worden opgeslagen (.zip is het handigst) en of het bestand toegevoegd moet worden aan je Google Drive of dat er een downloadlink naar je moet worden gestuurd. Het archiveren kan even duren, maar daarna heb je je mail (en andere Google-producten wél veilig lokaal).Dit artikel wordt u aangeboden door ComputerTotaal.nl

0 Reactie(s) op: Hoe maak je een back-up van je Gmail-account?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.