Hoe schakel ik de nostalgiefunctie van Facebook uit?

Door: telegraaf-nl | 04 januari 2012 15:55

Algemeen

We leven in een tijd waarin we eigenlijk altijd alleen maar vooruit kijken en verder willen en daardoor vergeten we soms om stil te staan bij hetgeen we in het verleden hebben gedaan.

Om die reden leek het Facebook een goed idee om (de functionaliteit van Timehop te stelen en) een functie in te bouwen die je herinnert aan statusupdates uit het verleden. Hartstikke leuk, maar niet als je daar niet om gevraagd hebt.

Er zijn natuurlijk talloze redenen te bedenken waarom je niet aan het verleden zou willen worden herinnerd. Bijvoorbeeld omdat iemand je is ontvallen of omdat er andere vervelende dingen zijn gebeurd waar je niet onverwacht mee geconfronteerd wilt worden. Gelukkig is er een mogelijkheid om de functie, genaamd 'Op deze dag' aan te passen of zelfs helemaal uit te schakelen.

Op deze dag lozen

Wanneer je naar je Facebookpagina navigeert (op je desktop) zie je in de linkerkolom een kopje apps, met daaronder de optie Op deze dag. Klik op deze optie en vervolgens rechtsboven op Meldingen. Standaard is hier de optie Alle herinneringen geselecteerd, maar als je dat dus niet wilt, klik je op Uit. De app zelf bestaat dan natuurlijk nog wel, maar je krijgt er geen notificaties meer van.

Met één druk op de knop schakel je de hele functie 'Op deze dag' uit.

Op deze dag aanpassen

Een andere optie is aangeven van welke periode of periode je liever geen herinneringen meer ontvangt. Bijvoorbeeld omdat er iemand is met wie je niet meer op goede voet staat of omdat er een specifieke datum is waarop iets ellendigs is gebeurd. In dat geval klik je rechtsboven op Voorkeuren (naast Meldingen). Nu kun je precies aangeven welke data of personen je wilt filteren, zodat je niet voor onprettige verrassingen kunt komen te staan.

Het kan ook wat minder rigoureus.Dit artikel wordt u aangeboden door ComputerTotaal.nl

0 Reactie(s) op: Hoe schakel ik de nostalgiefunctie van Facebook uit?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.