Icahn stapt met $2 miljard winst uit Apple

Door: telegraaf-nl | 29 april 2012 10:32

Algemeen

Investeerder Carl Icahn heeft zijn belang in Apple verkocht. De activistische belegger stapte in februari uit de Amerikaanse technologiegigant, omdat hij bezorgd was over de verzadigde markt voor mobiele telefoons in China. 

Icahn - die de afgelopen 3 jaar circa 2 miljard dollar heeft verdiend door te handelen in aandelen Apple - had ook twijfels over de economische groei in China. Ik ben geen groot expert inzake China en dat baart mij zorgen. Het is niet zo dat Apple is geraakt door een tsunami, maar het zou erdoor getroffen kunnen worden, zei de miljardair donderdagavond op zakenzender CNBC.

Opmerkelijk

De timing van Icahn is opmerkelijk. Uitgerekend deze week maakte Apple namelijk de eerste omzetdaling in dertien jaar bekend, vooral door de krimpende verkoop van iPhones. 

Icahn bouwde zijn belang in Apple bijna drie jaar geleden op. Hij voerde vervolgens met succes de druk op Apple-topman Tim Cook op om meer dividend uit te keren en aandelen in te kopen. 

Eind 2015 bezat Icahn nog 45,8 miljoen aandelen Apple, die bijna 5 miljard dollar waard waren. Twee maanden later had hij zijn belang volledig van de hand gedaan. 

0 Reactie(s) op: Icahn stapt met $2 miljard winst uit Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.