In 3 stappen je Gmail-inbox organiseren

Door: richard-veenstra | 08 april 2016 07:32

How To

Gmail is een handige e-mail-dienst, maar als je meerdere e-mailadressen gebruikt, kan het snel een rommeltje worden. Door middel van filters ruim je je inbox op en wordt Gmail een stuk overzichtelijker.

Stap 01 Filter aanmaken

Ga naar je Gmail-inbox in je browser en klik op het tandwiel rechtsboven. Kies voor Instellingen en navigeer naar het tabblad Filters en geblokkeerde adressen. Hier zie je een overzicht van al je aangemaakte filters. Heb je nog geen filters toegevoegd, klik dan onderin op Nieuw filter maken. Wil je alle mail van een bepaalde site naar een aparte map aan de linkerkant toewijzen, geef dan bijvoorbeeld onder Van een site op als twitter.com. Vervolgens klik je op Filter maken met deze zoekopdracht. Op de volgende pagina kun je de optie Inbox overslaan selecteren als je wilt dat berichten van Twitter niet meer in je reguliere inbox verschijnen. Lees ook: 17 tips om je e-mail te beheren met Inbox by Gmail.

Een mailtje van Twitter gaat in dit geval direct naar het label Twitter aan de linkerkant en slaat de inbox over.

Stap 02 Label toepassen

Zet een vinkje voor Het label toepassen en kies één van de labels uit de lijst. Klik op Nieuw label om een nieuw label te maken. De labels die je instelt, worden aan de linkerkant van Gmail getoond. Behalve labels, kent Gmail ook nog categorieën. Dit zijn bijvoorbeeld Persoonlijk, Sociaal of Reclame, je ziet deze als tabbladen boven in je inbox. Om een categorie toe te wijzen, zet je een vinkje voor In volgende categorie plaatsen en kies je er een uit de lijst. Sluit af door op Filter maken te klikken. Wil je het filter overigens ook op oudere berichten toepassen, zet dan een vinkje voor Filter ook op overeenkomende e-mails toepassen.

Stap 03 Filter-opties

Je kunt veel meer regels aan een filter toewijzen. Zo kun je e-mails aan één van je e-mailaccounts naar een label sturen of e-mails van een bepaalde afzender bijvoorbeeld meteen doorsturen naar een ander mailadres door op Doorstuuradres toevoegen te klikken. Bovenin klik je op Een doorstuuradres toevoegen, geef het e-mailadres aan en sluit af met Volgende. Er wordt een beveiligingscode naar je doorstuuradres gestuurd, die je vervolgens in Gmail weer moet invoeren. Zodra je een doorstuuradres hebt geconfigureerd, kun je deze bij het aanmaken van een filter selecteren. Om het doorstuuradres te verwijderen, klik je op Adres verwijderen.

Maak een doorstuuradres aan om bepaalde e-mails meteen door te sturen naar een ander e-mailadres.

1 Reactie(s) op: In 3 stappen je Gmail-inbox organiseren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 10 april 2016 15:30 Anoniem
    Ik doe het nu via .mijn telefoon.omdat ik hier geen internet verbinding op.mn laptop
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.